Ajuntament d'Argentona
Les AFA i l'Ajuntament no han arribat a un acord per oferir aquest servei
escola argentona

Fa dos dies la Laura Pagès, mare d'un infant amb TEA, denunciava la seva situació a la pàgina de Facebook 'Som d'Argentona'. Pagès explicava que aquest estiu no podrà portar el seu fill al casal d'estiu que organitza l'AFA perquè l'infant necessita una vetlladora. Pagès criticava que, segons l'AFA, l'Ajuntament no hagués volgut fer-se càrrec del cost d'aquest servei i assegurava que hi ha més famílies en la mateixa situació. Avui el regidor d'educació, Joan Garachana, ha sortit al pas de les crítiques explicant que el consistori és coneixedor de la problemàtica des del mes d'abril i que, tot i tractar-se d'una activitat privada en la que el consistori no pot intervenir, ha intentat proposar diverses solucions que les mateixes AFA no han acceptat.

denuncia

Garachana explica que, per cobrir les necessitats d'aquests infants, les AFA havien calculat que necessitaven tres vetlladors en jornada sencera i un a mitja jornada. El regidor assegura que l'Ajuntament es va oferir a assumir el cost dels tres vetllador, sempre que les AFA es repartissin el cost de la mitja jornada restant, que suposava una mica més de dos-cents euros per AFA. Segons el regidor, les associacions van negar-se a assumir aquest cost.

L'altra opció que l'Ajuntament va plantejar va ser que la quota dels infants assumís el servei de vetlladors. D'aquesta manera, la quota setmanal passaria de 70 euros a 94 euros. Però les AFA tampoc van estar d'acord amb aquesta opció perquè comportaria que els casals "no serien competitius".

Per la seva banda, fonts de l'AFA de l'escola Argentona s'han mostrat contrariades per les declaracions del regidor i asseguren que en la reunió mantinguda mai es van posar xifres concretes sobre la taula i que només s'havia parlat de la possibilitat que l'Ajuntament assumís dos vetlladors i l'AFA un altre.  

Per cert, l'altre casal, el que havien de fer plegats l'AFA del Riudemeia i l'AFA de les Fonts, finalment no es farà per la poca demanda.

Publicat el 13.06.2024