Ajuntament d'Argentona
L'entitat Natura proposa un taller per aprendre a fer, de forma casolana, aquest tradicional licor català
Taller de ratafia amb en Francesc Vila

El pròxim dissabte 22 de juny, l'entitat Natura Maresme organitza el seu emblemàtic "Taller de Ratafia del Maresme" en la seva tretzena edició. La proposta torna a l'acció amb la intenció d'ensenyar i gaudir del procés d'elaboració d'aquest tradicional licor català. L'esdeveniment va dirigit tant a aquells que desitgin iniciar-se en el món de la ratafia i aprendre a fer la seva pròpia, com a aquells que busquin ampliar el seu coneixement sobre plantes medicinals, aromàtiques i culinàries.

L'activitat, que tindrà una durada aproximada de tres hores, començarà a les 9 del matí a l'entrada de les Ginesteres. Sota la guia de Quico Vila, l'expert ha explicat al programa de cuina del TikTak de Ràdio Argentona, que els participants "aprendran a posar les plantes adequades perquè n'hi ha unes que predominen molt i has de procurar no passar-te... i després s'ha de fer la maceració de 40 dies a sol i serena". Les pluges d'aquesta primavera faran que moltes d'aquestes plantes estiguin en el seu millor moment per collir-les.

Un cop amb les plantes seleccionades, Quico Vila explicarà com procedir amb l'elaboració perquè "els participants s'emportaran les herbes i la garrafa (de 3 litres) de licor a part i ells s'ho faran a casa". Finalment, afegeix que si la fan el mateix dia podran tastar el resultat al voltant de la Festa Major d'Argentona. El preu del taller és de 10 euros, i les inscripcions es poden realitzar contactant al telèfon 656 93 43 35.

Publicat el 17.06.2024