Ajuntament d'Argentona
Seixanta-cinc estudiants de l'institut d'Argentona han participat en unes proves amb llums i ombres
institut

Avui s'acaba la selectivitat. Aquest matí els joves que s'han examinat de llengua catalana han sortit prou contents. Aquesta tarda queden les proves de les assignatures especifiques de biología, empresa i literatura catalana. Així es tancarà la selectivitat 2004 que, com cada any, ha tingut llums i ombres. El professor de tecnologia i secretari de l'institut, Ramon Salomó, ha acompanyat els joves de l'institut durant aquests tres dies com a vocal del centre argentoní. Diu que entre les proves "hi ha hagut de tot", algunes de fàcils, però d'altres que han desanimat força als alumnes.

Queixes sobre l'examen de matemàtiques a tot Catalunya

De fet, ahir, segon dia de la selectivitat, va tenir una cara i una creu. Salomó explica que els alumnes que es van examinar d'història i història de la filosofia van sortir molt contents, en canvi, l'examen de matemàtiques va ser molt dur. Es repeteix la tradició i les mates han tornat a ser una de les proves que més costa a l'alumnat que, ràpidament, ha fet sentir les seves queixes a través de les xarxes socials. L'examen va consistir en quatre exercicis diferents, a escollir entre sis. Molts dels joves que es van examinar van criticar que no hagués sortit cap exercici de matrius. Assignatures com aquesta determinen gran part de la nota per entrar a la universitat o cursar estudis superiors.

Per altra banda, avui s'ha sabut que El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) deixarà repetir part de l'examen de literatura castellana de la Selectivitat 2024 perquè hi ha detectat un error. Però, aquesta situació no afectarà cap estudiant d'Argentona perquè cap dels seixanta-cinc que es presentaven han cursat aquesta matèria.

Publicat el 06.06.2024