Ajuntament d'Argentona
L'esdeveniment l'organitza la Fundació Burriac i l'entitat Natura i presenta una novetat destacada
Imatge_postal_25a_Trobada_Burriac
Imatge de la postal de record de l'edició d'enguany, corresponent a l'any 1980

Aquest diumenge, la Fundació Burriac i l'entitat argentonina Natura organitzen la 25a edició de la Trobada a Burriac, una cita ja clàssica per als amants de la natura i el senderisme. Com és habitual, la caminada des d'Argentona començarà a les 8 del matí, des de la Font Picant, i la sortida des de Cabrera de Mar serà a les 9h.

David Farell, secretari i coordinador de la fundació Burriac, ha explicat aquest matí al TikTak de Ràdio Argentona que l'objectiu de la trobada és "mantenir tots els actes que hem anat fent fins ara". L'historiador creu que el tàndem de les dues entitats ha provocat que es recuperi una participació que ha anat minvant amb els anys. "Ens complementem molt bé perquè la Fundació Burriac aporta la part més històrica i l'entitat Natura la de paisatge i territori", afegeix Farell. 

Pel que fa a la proposta organitzada, un cop arribats al Castell de Burriac es farà l'esmorzar i, després, els assistents podran signar el llibre de visites com a participants de la trobada i rebran la postal de record. També es farà el lliurament de premis als participants més menuts i més gran, i es realitzarà una foto de grup per immortalitzar el moment. A més, el Castell de Burriac, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), commemora el 30è aniversari d'ençà que es va dur a terme la darrera restauració. En aquest sentit, Farell explica que farà una breu explicació i afegeix que actualment s'està treballant amb un "projecte una mica més ambiciós del que hi ha ara".

Enguany, com a novetat principal, la trobada comptarà amb un grup d'sketching que seran els encarregats de dibuixar a mà l'escena que estan visualitzant i entre el dibuix més representatiu, serà l'escollit com a imatge de la postal commemorativa de l'edició de l'any vinent. Finalment, els organitzadors recomanen als participants portar esmorzar, beguda, i roba i calçat còmodes per garantir una experiència agradable. No és necessària inscripció prèvia, fet que facilita la participació espontània de tots aquells interessats.

Publicat el 06.06.2024