Ajuntament d'Argentona
El 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia
Dia Mundial contra LGTBI

Avui 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l'Homofòbia, Transfòbia i Bifòbia. Aquesta jornada vol conscienciar sobre la discriminació i els abusos que encara pateixen les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals i altres persones que viuen amb diversitat la seva afectivitat, sexualitat o gènere.

Els mitjans de comunicació públics d'Argentona ens sumem a la jornada amb l'adopció en els nostres canals de les noves recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI+ als mitjans audiovisuals.  Les recomanacions estan recollides en aquest document elaborat pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya i el Col·legi de Periodistes de Catalunya:


D'altra banda, l'Ajuntament també s'ha sumat a la commemoració amb la lectura del manifest per part de la regidora d'Igualtat, Feminisme i LGTBI, Mariona Pasqual, a Ràdio Argentona.

Però malgrat les iniciatives de sensibilització, encara hi ha molta feina per fer. Els casos de violència i assetjament per l'orientació sexual i la identitat de gènere continuen a l'alça. Segons un informe de Mossos d'Esquadra, a Catalunya els delictes d'odi i discriminació van augmentar un 18,7% l'any passat.  

Al programa TikTak ha parlat amb Sílvia Pinilla, agent de l'oficina de relacions amb la comunitat de Mossos d'Esquadra.

  Principals recursos disponibles per a persones LGBTI+ 

  • En cas d'urgència, truqueu al numero de la Policia Local (937 93 13 13) o al d’emergències de la Generalitat de Catalunya (112). També us podeu adreçar a a les comissaries de la Policia Local o dels Mossos d'Esquadra.
  • Mossos d'Esquadra també posa a disposició de la ciutadania una bústia confidencial per resoldre dubtes i oferir orientació davant una denúncia. 
  • El Servei d'Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya disposa d'una oficina al Consell Comarcal del Maresme que ofereix informació legal, assessorament psicològic i suport per a la tramitació de demandes administratives.
  • El Ministeri d'Igualtat posa a la disposició de la ciutadania que ho necessiti el Servei telefònic, xat i correu electrònic 028 Arcoiris. El servei està disponible les 24 hores dels 365 dies de l'any Les trucades són gratuïtes i confidencials i l'atenció s'ofereix en diferents idiomes, entre els quals el català.

Publicat el 17.05.2024