Ajuntament d'Argentona
Hi formen part els restaurants Atahualpa i Xalavia
Sabors Maresme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha llançat la nova marca Sabors Maresme per promocionar el sector gastronòmic de la comarca. Aquest projecte reuneix restauradors, allotjaments i empreses d'esdeveniments i activitats gastronòmiques amb l'objectiu de promoure el producte local. Dins d'aquesta iniciativa, destaquen la participació de dos restaurants d'Argentona: l'Atahualpa i el Xalavia.

Sabors Maresme té l'objectiu de visibilitzar les empreses de la comarca vinculades a la gastronomia que treballen amb els productes de proximitat, singulars i identitaris per destacar-ne la seva excel·lència. 

La presidenta del Consorci, Carme Ponsa, ha destacat que Sabors Maresme representa la identitat de la comarca a través de la seva oferta culinària, impulsant el valor dels productes terrestres i marítims locals. Aquesta estratègia busca no només atreure el turisme sinó també incrementar el coneixement i l'apreciació dels residents cap als productes de la seva pròpia comarca.

Dins del marc d'aquesta iniciativa, Teresa Cerdà, responsable d'enoturisme del celler Bouquet d'Alella, ha ressaltat la importància de les accions de promoció conjuntes entre restauradors i productors per a potenciar la visibilitat tant a nivell local com turístic. A més, el Consorci planifica realitzar jornades i sessions de networking per afavorir la col·laboració entre els diferents agents del sector turístic.

Aquesta nova marca, Sabors Maresme, és un pas més en l'esforç de la comarca per situar-se com un referent en l’àmbit de la gastronomia de proximitat, reforçant els vincles entre els productors locals i els consumidors finals, tant residents com visitants.

Publicat el 14.05.2024