Ajuntament d'Argentona
El Consell d'Administraciˇ d'AigŘes Argentona adopta aquest increment, malgrat la recomanaciˇ d'aplicar un augment del 90%
S'encareix l'aigua en un 46%

DesprÚs de tretze anys amb les tarifes congelades, el preu de l'aigua a Argentona pujarÓ un 45,94% de mitjana. En funciˇ del consum que se'n faci, el rebut de l'aigua s'encarirÓ entre un 34% i un 57%. La decisiˇ, que es va aprovar en el ple municipal del 25 de marš, arriba desprÚs que l'Ens d'Abastament d'Aigua Ter-Llobregat (ATL), l'empresa p˙blica responsable de la producciˇ i venda d'aigua, decidÝs aplicar un increment de la tarifa del 45,94%.

Sergi Blanco, president d'AigŘes Argentona, va explicar en el ple que, segons una auditoria externa, el preu de l'aigua hauria d'augmentar un 90% per reflectir el cost real. No obstant aix˛, el Consell d'Administraciˇ va decidir absorbir part de l'impacte de la manca d'actualitzaciˇ del tarifari des de l'any 2011, aplicant ˙nicament l'increment del 45,94% que l'ATL ha imposat aquest any.

Aquest augment s'aplicarÓ per trams de consum. Tot i que en la quota fixa es repercutirÓ completament l'increment del 45,94%, la part variable de la factura d'aigua, que depŔn del consum, es dividirÓ en tres blocs. En el primer tram la tarifa s'encarirÓ un 22,97%; en el segon, un 45,94%; i en el tercer, un 68,91%.

Aprovaciˇ pendent de la Comissiˇ de Preus de la Generalitat 

La proposta d'actualitzaciˇ de preus dependrÓ de l'aprovaciˇ per part de la Comissiˇ de Preus de la Generalitat de Catalunya. Si hi dona el seu vistiplau, els nous preus podrien entrar en vigor en un termini de dos a tres mesos. A mÚs, Ús possible que aquests canvis tinguin efectes retroactius i s'apliquin des de la seva aprovaciˇ en el darrer ple municipal.

Publicat el 02.04.2024