Ajuntament d'Argentona
Va ser alcalde d'Argentona entre el 1992 i el 1999
Joaquim Casabella

Joaquim Casabella i Castells, exalcalde d'Argentona entre el 1992 i el 1999, ha mort aquest diumenge a l'edat de 84 anys. Durant el dia d'avui, de 16h a 21h, i demà, de 9h a 11h, tindrà lloc la vetlla als Serveis Funeraris de Cabré Junqueras de Mataró. La cerimònia de comiat a Joaquim Casabella i Castells serà dimarts 19 de març, a les 12h, a la Parròquia Sant Julià d'Argentona.

Joaquim Casabella, un argentoní vinculat a les entitats i a la vida política Joaquim Casabella i Castells, molt atret pels esports de ben jove, va ocupar diversos càrrecs directius en algunes entitats esportives, especialment al Futbol Club Argentona, club al qual va arribar a presidir l'any 1973. Amb els Amics del Pubillatge d'Argentona va estar 32 anys al capdavant de l'entitat i durant molts anys, va estar col·laborant amb el Patronat de la Vellesa, qui juntament amb la seva dona Montserrat Frisol, van ser els padrins de la festa l'any 2014.

Pel que fa a la seva vida política, Casabella va destacar per ser militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des de ben entrada la democràtica. El 1987 va ser regidor d'ensenyament i va formar part del Patronat Municipal d'Esports sota l'alcaldia d'Esteve Canal Gual. A les eleccions de 1991 va ocupar el segon lloc a les llistes de Convergència i Unió (CiU) amb Canal al capdavant, però tot i sortir elegit regidor no es va poder formalitzar govern a causa d'un pacte entre Agrupació Argentona, ERC i el PSC. Dies més tard, Canal va renunciar a l'acta i Casabella va passar a ser el cap de llista de la formació.

El setembre de 1992, Casabella va ser elegit batlle d'Argentona després de la renúncia a l'alcaldia de Jordi Suari Font. Des d'aleshores, Casabella es mantingué a l'alcaldia de la vila fins al 1999. A les eleccions del 2007, el seu nom va tornar a aparèixer a les llistes de CiU liderada per Ferran Armengol. Aquell mandat, amb l'alcalde Pep Masó, va ocupar la 4a tinença d'alcaldia i les regidories d'obres i serveis municipals.

Publicat el 18.03.2024