Ajuntament d'Argentona

Aquest 2024, RÓdio Argentona estÓ d'enhorabona, celebrant no un, sinˇ tres esdeveniments hist˛rics: els 40 anys de les nostres emissions municipals, el Dia Mundial de la RÓdio i els 100 anys de la rÓdio a Catalunya. Per commemorar aquesta triple efemŔride, hem preparat un programa especial que s'emetrÓ en directe el dimarts 13 de febrer des de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel.

La celebraciˇ servirÓ com a punt de trobada per a colĚlaboradors, professionals i, evidentment, els nostres estimats oients. SerÓ un moment per rememorar, compartir i debatre sobre la influŔncia de la rÓdio local en el nostre municipi, des de les seves arrels fins a la seva evoluciˇ actual i les perspectives de futur.

Un programa especial al matÝ i a la tarda

Miquel Caraba˝o, presentador del magazÝn "TikTak" de RÓdio Argentona, assumirÓ la conducciˇ la primera part del programa, entre les 11:00 i les 13:00 hores, enfocant aquest espai a conŔixer la trentena de colĚlaboradors actuals.

Parlarem amb l'alumnat de l'escola Bernat de Riudemeia, colĚlaboradors del 'TikTak'; aixÝ com amb en Joan Forns de 'Curts i llargs', Jordi RenyÚ de 'Maresmejant', Montse Rodˇ de 'Lletra i m˙sica', Oriol MarfÓ d''El sonet al llarg del temps', Xavier Peguera de 'RepiĚCat', i els comentaristes Ana Luque, Pilar GŘell, EngrÓcia Borrull, Pep Famadas, Joan Puyo, LluÝs Casas, i Jordi Darbra, presentador de l''Argentona Cultura i Debat'. Tampoc hi faltaran l'Albert PalaudÓries i Joan Batlle de 'Salut ExprÚs', aixÝ com els colĚlaboradors del 'TikTak', Esteve Pedra i la Policia Local. A mÚs, comptarem amb la participaciˇ de dos programes ic˛nics de la rÓdio d'Argentona: 'Notxas de nit' dels germans Ametller i 'Temps de jazz' d'Abel RogÚs. Lamentablement, no ens podran acompanyar en aquesta ocasiˇ especial alguns dels nostres colĚlaboradors: SÝlvia Cantos d''Hist˛ries', Enric Sau, Ricard Jorge i els Mossos d'Esquadra. 

A la tarda, de 18:00 a 20:00 hores, els Notxas i els exdirectors de RÓdio Argentona, Gonšal Calvo, Rafael Bigorra i David Carmona conduiran un programa que repassarÓ la hist˛ria de la rÓdio municipal. El programa cobrirÓ des dels inicis amb la primera emissiˇ el 2 de juliol de 1984 al garatge dels Duatis fins a l'actualitat. 

Amb aquesta triple celebraciˇ, RÓdio Argentona no solament vol commemorar la seva pr˛pia hist˛ria, sinˇ tambÚ reflexionar sobre el paper de la rÓdio com a mitjÓ de comunicaciˇ de proximitat, la seva capacitat de connectar persones i la seva constant adaptaciˇ als nous temps i tecnologies.

Publicat el 07.02.2024