Notícies
Publicat el 22.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Jordi Torres presenta el seu darrer llibre a Argentona
'La intel·ligència artificial explicada als humans' vol ser una lectura per entendre aquesta revolució tecnològica
Jordi Torres ens presenta el llibre 'La intel·ligència artificial explicada als humans'

Aquest dissabte, a les dotze del migdia, la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel acollirà la presentació del llibre 'La intel·ligència artificial explicada als humans' (Plataforma actual) de l'argentoní Jordi Torres, catedràtic a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), investigador del departament de ciències del Barcelona Supercomputing Center (BSC).

  L'interès general per part de les empreses i de la societat ha fet que el llibre en català vagi per la segona edició, i el llibre en castellà per la tercera. En una entrevista a Ràdio Argentona, en Jordi Torres ens confessa que "ens té sorpresos a tots. Està funcionant molt bé, però no ens enganyem, el tema està molt de moda i un llibre amb aquestes característiques tan divulgatiu no hi és... És un tema que interessa a tothom". 

  La idea de fer el llibre sorgeix molt abans de l'auge de ChatGPT, ara fa un any. Torres explica que "vam veure que la gent li costava entendre el que es fa en recerca i que, fins i tot, posa en qüestió el perquè cal invertir-hi. Amb un llibre és la manera més planera d'explicar-ho". Tot i que fa temps que explica què és la intel·ligència artificial, ara la resumeix com "no és més que la informàtica de tota la vida, però més potent".

  La presentació del llibre serà molt "divertida", ja que estarà conduïda per en Jaume Amatller 'Notxa' i "ell que va venut, què millor que aconseguir que en sàpiga una mica més", bromeja l'argentoní en acabar l'entrevista. Pots recuperar la conversa completa a Jordi Torres al programa TikTak de Ràdio Argentona.

  ^  AJUNTAMENT D'ARGENTONA

  c/ Gran, 59
  08310 Argentona
  Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800