Propostes
Publicat el 25.10.2023
Julio César Ortega. Bitumen, Geometria Casual:
de la Pintura al Tetradimensional
 • Horari: 
  Consultar horari a la web del museu: www.museucantir.org
 • Lloc: 
  Museu del Càntir
 • Organitza:
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Preu: 
  gratuït
 • Presentem al Museu del Càntir una exposició innovadora de l'artista Julio César Ortega.
  Veurem com l'artista crea obres d'un gran nivell artístic a partir d'un material no utilitzat normalment en l'art, com és el Bitumen o asfalt.

  Bitumen, Geometria Casual: de la Pintura al Tetradimensional

  Del 17 de novembre del 2023 al 7 de gener del 2024

  Julio César Ortega

  El Bitumen o l'asfalt, com a via i territori de trànsit, esdevé espai dinàmic i de canvi. Els grans sistemes de transport i xarxes de comunicació que travessen la ciutat, creen i recreen en aquestes pells quotidianes, nombroses geometries, registres per on la informació transita en forma d'energia, mantenint cohesionada la ciutat com una gran xarxa de comunicació que fluctua i es transforma constantment.

  L'asfalt és fràgil paisatge de geometries casuals, efímeres i caduques per la incidència del temps i les forces químiques i físiques, les erosions, la climatologia i l'ús constant de les dinàmiques urbanes. Un punt de partida a l'hora d'iniciar la meva experiència i projecte creatiu, que marca totes i cadascuna de les obres que presento, al Museu del Càntir d’ Argentona, un recorrent visual i plàstic a través de la matèria en la meva obra pictòrica i escultòrica, on també, els codis de l'entorn digital es visualitzen com a signe i significat en el meu treball.

  La geometria asfàltica em motiva com observador plàstic i visual en un trajecte que no pot romandre en els seus inicis solament en un suport pla i pictòric sinó que evoluciona cap a noves retòriques, modelats constructius que es vesteixen de la disfressa escultòrica i els materials que més que tridimensionals són tetradimensionals doncs a l'alçada, amplitud i profunditat, afegint la dimensió del temps. La mateixa que des d'una natura dual, a vegades degenera la matèria. En altres, com d'altres la crea. Construcció - destrucció. Axioma de vida.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800