Ajuntament d'Argentona
Els grups tanquen el mandat elogiant les formes del govern, però criticant el balanç
últim ple mandat

La legislatura es va tancar ahir al vespre en el ple de juny amb molta cordialitat entre les disset regidores i regidors que han format part de la corporació municipal els darrers quatre anys. Durant la sessió hi va haver temps per retreure incompliments i temes oberts al govern, però a la part final, tots els grups van voler fer balanç i expressar agraïment a les persones que deixen de ser càrrecs electes.

El regidor popular, Fran Fragoso, va ser el primer en intervenir i va agrair la feina de tots i totes i el suport rebut. Des de Junts x Catalunya Argentona, Bernat Calvo va acomiadar la seva marca, en el proper mandat seguirà com a regidor sota les sigles d’Ara Argentona. Calvo també va tenir paraules d'agraïment per a la corporació i especialment, la seva companya de grup, Cristina Maynou, qui va dir que, de moment, deixa la política. Maynou va ser qui va pronunciar la intervenció més aplaudida de la nit. Va dir que preferia no fer retrets al govern sortint i va dirigir-se, especialment, als nous regidors demanant-los, entre d'altres valors, generositat i respecte.

El regidor del PSC, Josep Arenas, tampoc continuarà la propera legislatura. En la seva intervenció Arenas va voler fer un balanç personal del seu pas per l'ajuntament. La seva companya de partit, Susana López, tornarà a liderar el grup municipal socialista els propers quatre anys. Tot i tenir paraules de reconeixement també va voler deixar clar que un dels principals errors del govern sortint havia estat no deixar-se ajudar.

Per Tots per Argentona va intervenir Xavier Collet, que va agrair l'esforç de tots els representants polítics. Per Collet cal treballar per tornar a implicar la ciutadania en la política, un desencant que també va ser un dels arguments de la regidora d'Unitat, i representant de la CUP, Laura Gállego. Ella també es va acomiadar ahir de la política institucional tot reclamant una lectura crítica del resultat electoral.  

També des del govern, la regidora Anna Sánchez va acomiadar-se del plenari amb un discurs molt emocionat en el que també va voler destacar les dificultats que havia hagut d'afrontar. La seva companya, Montse Cervantes, va agrair la tasca dels regidors sortints i va recordar el moment més difícil del mandat, quan Fàtima Gallemí, treballadora municipal, va patir un atac de cor durant la Festa Major. Dos regidors més que es van acomiadar de la política van ser Quim Perejoan i Àngel Puig. La darrera intervenció va anar a càrrec de l'alcaldessa en funcions, Gina Sabadell, que també deixa la política. Sabadell va destacar que malgrat els entrebancs, ser alcaldessa havia estat "un honor i un privilegi". 

Publicat el 07.06.2023