Ajuntament d'Argentona
Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

T'agraïm la teva participació a la jornada de neteja d'espais naturals (Let's Clean Up Europe) d'enguany, en la qual hi participen municipis i regions d'arreu d'Europa.

Let's Clean Up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Organització de l'activitat

La trobada serà dissabte, dia 6 de maig, a les 9:30 h a la plaça Nova d'Argenona. Allà hi trobareu una carpa on us haureu de dirigir per tal que els organitzadors confirmin la vostra assistència, us distribueixin per grups de treball,  us informin sobre com transcorrerà l'activitat, i us proporcionin el material.

El material que us proporcionaran seran les bosses necessàries per a la recollida (de ràfia i d'escombraries) i també guants de nitril, però us demanem que si ja teniu guants d'altres edicions del Let's Clean Up, els porteu de casa, i així estalviarem recursos.

Un cop hi hagi tothom es farà una foto dels grups i després cada grup anirà al seu sector de neteja assignat caminant (punts concrets o trams de camins o riera prèviament inspeccionats on s'han detectat deixalles) . El vostre cap de grup tindrà en paper i al  mòbil (GoogleMaps) els punts de neteja identificats.

Es recolliran els residus en bosses de brossa i de ràfia, intentant separar per fraccions tot el que es pugui (vidre, envàs, rebuig, voluminós...). Hi haurà sacs de ràfia més grans per “transferir” les deixalles de les bosses als sacs de ràfia. Aquests sacs, un cop plens, es deixaran en punts estratègics per tal de recollir-los amb la furgoneta municipal i portar-los a la deixalleria.

L'activitat tindrà una durada aproximada de 2,5-3 hores, acabant cap a les 12 o 12:30.

Consells (participació Responsable):

- Rentar-se les mans abans i després de l'activitat.
- Es proporcionaran guants de nitril, que us protegiran les mans d'esgarrinxades o talls.
- Poseu-vos un calçat resistent, tipus calçat esportiu.
- No toqueu els residus perillosos (claus, xeringues, productes químics, etc.).
- No fumeu en el lloc on es fa la neteja.
- Els nens han d'anar sempre acompanyats d'un adult.
- Porteu sempre a sobre el telèfon mòbil per si hi ha cap problema.
- Apunteu-vos el número del mòbil de l'organitzador i/o cap de grup de la neteja i truqueu-lo en cas de problema o dubtes.
- En cas d'accident, aviseu, en primer lloc, els serveis d'emergència.
- Assegurança, menors i drets d'imatge


Els menors de 12 anys han de venir amb un adult que se'n faci responsable. Els menors entre 12 a 17 anys poden venir sols sempre que portin signada una autorització del pare, mare o tutor (document adjunt a la sol·licitud d'inscripció). El pare/mare pot o no realitzar l´ inscripció al link habilitat per fer-ho, però el que serà obligatori és descarregar el document d'autorització (menors 12-17 anys) complimentar-ho i signar-ho. S'haurà de fer entrega d'aquest document el dia de l'activitat a la carpa de l'organització.

Durant l'acció es faran fotos per tal de visualitzar l'activitat mitjançant les xarxes socials, tant des de l'ajuntament, les entitats organitzadores i col·laboradores com des de l'Agència de Residus de Catalunya. L ´inscripció a l'activitat atorga automàticament els drets d'imatge. Per cursar la denegació els participants disposaran del document "denegació autorització de drets d'imatge”. Aquest document l'hauran de sol·licitar el dia de l'activitat al realitzar el registre d'assistència a la carpa de l'organització.

En el cas de la canalla s'haurà de complimentar el document “autorització de drets d'imatge” per menors que podreu trobar al link de l´ inscripció i entregar-ho el dia de l'activitat al realitzar el registre d'assistència. Aquest document també podreu sol·licitar-ho el mateix dia de l'activitat a la carpa de l'organització. Us preguem descarregueu i ompliu el document per tal de presentar-ho complimentat el dia de l'acció, i d'agilitzar el registre d'assistència.

Lloc inscripció:

A través del link d'inscripció del GMA en el termini d'inscripció establert (del 24/04 a les 9h fins el 03/05 a les 18h),  o bé presencialment a la plaça Nova d'Argentona el dia de l'activitat (recordeu que en aquest segon cas els participants no tindran cobertura en cas d'accident).
Inscripció: https://gmargentona.playoffinformatica.com/activitat/69/Jornada-de-neteja-i-sensibilitzacio-ambiental-Let-s-Clean-Europe-6-de-maig-de-2023/

Obertura inscripcions: 24/04/2023 a les 21:00h

Tancament inscripcions: 03/05/2023 a les 18:00h

Altres qüestions

Us demanem  difondre l'activitat a les xarxes socials. Podeu utilitzar els següents hastags:

#cleanupargentona23  #LatsCleanUpCat   #LCUE   #jornadanetejadebosc   @letscleanupeurope   @ajargentona @burriacrunners   @grupdemuntanyadargentona

ORGANITZADORS I COL·LABORADORS Let's Clean Up Europe 2023. ARGENTONA:

Ajuntament d'Argentona, Consell per la República d'Argentona, Grup de Muntanya d'Argentona, Institut d'Argentona, Escola Freta.


Coordinador/a de l'activitat GMA Silvia Requena

Dissabte
6
maig
2023
09:30h
Lloc Plaça Noca
Hora 9.30 h
Durada 3
Organitza Ajuntament d'Argentona, Consell per la República d'Argentona, Grup de Muntanya d'Argentona, Institut d'Argentona, Escola Freta