Ajuntament d'Argentona
L'any passat l'equipament va créixer en nombre d'usuaris i va registrar un augment del servei de préstec superior al curs anterior i similar al d'abans de la pandèmia
Gemma Bravo

La bibliotecària de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel, Gemma Bravo, ha presentat les dades d'activitat i ha fet un balanç molt positiu del 2022. L'any passat, l'equipament va créixer amb 307 usuaris nous i va registrar 8.645 documents prestats, són gairebé 600 préstecs més que l'any 2021. Bravo ha celebrat aquestes xifres perquè a més d'augmentar en nombre d'usuaris i de documents prestats, ha assegurat que el registre d'activitat és pràcticament idèntic al d'abans de la pandèmia. Ha explicat que només les xifres d'assistència del grup d'edat que pertany al col·lectiu de risc són inferiors a les del 2019 i que, per tant, es podrien atribuir a certa reticència a compartir espais socials.

La Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel és un equipament que va més enllà d'oferir un servei de préstec de llibres, de facilitar un espai d'estudi i de lectura a la població. La biblioteca organitza presentacions de llibres, exposicions, xerrades i activitats fixes com la Tertúlia Literària, el Parlem de Clàssics o els Let's Read. També participa en activitats culturals de la vila, organitza concursos temàtics com la "Porra dels Oscars", té presència a les xarxes socials i fins i tot, s'avenen a oferir l'espai a Ràdio Argentona per emetre programes especials en motiu de Sant Jordi o de la Marató de TV3.

Entrevista amb bibliotecària de la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel, Gemma Bravo:

Publicat el 25.01.2023