Ajuntament d'Argentona
L'historiador argentonÝ, guanyador de la Beca Burriac, desenvoluparÓ una investigaciˇ referent a "L'associacionisme a Argentona (1940-2000)"
Jordi Alsina

El jurat de la Beca Burriac anunciava el 3 de novembre passat que el projecte guanyador era "L'associacionisme a Argentona (1940-2000)", de l'antrop˛leg i historiador argentonÝ, Jordi Alsina. En una entrevista a l'A MIG MAT═, Alsina ha subratllat que el context hist˛ric modifica les prÓctiques associatives, en aquest cas d'Argentona, i per aix˛ ha delimitat clarament el perÝode que comprŔn la recerca. En aquest sentit, iniciarÓ el projecte amb una breu introducciˇ del que va significar la Segona Rep˙blica i posarÓ el punt final de la investigaciˇ en un fenomen associatiu que encara Ús vigent i que ha involucrat diverses generacions argentonines, La Garrinada.  

Llicenciat en Hist˛ria i Antropologia Social i Cultural, Doctor en CiŔncies Humanes, del Patrimoni i de la Cultura, Jordi Alsina tÚ ara un any per dur a terme aquesta investigaciˇ. De fet, la reformulada Beca Burriac vol promoure l'estudi i la recerca hist˛rica i cultural d'Argentona. La beca, impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Argentona, estÓ dotada amb 4.000 €.

Entrevista amb l'antrop˛leg i historiador argentonÝ, Jordi Alsina:

Publicat el 15.11.2022