Propostes
Publicat el 15.11.2022
30+2 anys de l'Escola Taller de Ceràmica d'Argentona
Fins al 19 de febrer de 2023
  • Dates: 
    Del 20 de novembre 2022 al 19 de febrer del 2023
  • Horari: 
    Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h Diumenges i festius d'11 h a 14 h
  • Lloc: 
    Museu del Càntir
  • Organitza:
    Museu del Càntir d'Argentona
  • Preu: 
    gratuït
  • Web: 
    www.museucantir.org
  • Per celebrar els 30 + 2 anys de l'Escola Taller de Ceràmica d'Argentona us  presentem una mostra col·lectiva amb les darreres obres dels seus alumnes 

    30+2 anys escola taller ceràmica

    L'any 1990 el Museu del Càntir va habilitar un espai permanent de formació de la ceràmica per tal de dotar la vila d'Argentona d'una activitat educativa per a complementar les visites de grups escolars i alhora formar els adults en les tècniques de la ceràmica i la terrissa. 

    Avui, 32 anys després, l'Escola Taller de Ceràmica, de titularitat municipal, té un equip de tres professors, en Joan Serra, la Mia Llauder i en Marc Iturri, que han posat el nostre centre a un alt nivell d'excel·lència i rep alumnes d'arreu. L'oferta formativa és realment amplia: cursos regulars per a adults, cursos trimestrals a les escoles de Primària d'Argentona, cursets d'estiu, cursos monogràfics i un taller de torn que complementa la visita dels grups escolars que visiten el museu. 

    Es volia commemorar el 30è aniversari del taller el 2020, però a causa de la pandèmia no va ser possible. És per això que ho fem el 2022, quan fa “30+2” anys de la seva creació. I l'aniversari arriba en el moment més dolç: quan tenim les 85 places dels cursos regulars completes i amb una llarga llista d'espera, una demostració evident de l’èxit assolit pel nostre model d'ensenyament de la ceràmica. 

    Aquesta exposició, continuadora de les que s'han anat fent regularment del taller, ens mostra les obres recents dels nostres alumnes adults, des dels que acaben de començar als que tenen una llarga trajectòria i són artistes reconeguts.

    Al futur li demanem de tenir una seu exclusiva del taller, amb unes instal·lacions que s'adeqüin plenament a la ceràmica i, si pot ser, a tocar del museu. D'aquesta manera, l'ecosistema ceràmic d'Argentona, format per museu, fira, festa i taller de ceràmica, serà cada cop més complet i podrà donar millor servei a la nostra comunitat. 

    Per molts anys i a fer-ne molts més!

 
^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800