Ajuntament d'Argentona
La manca d'un interventor provoca que el consistori no pugui pagar factures
gina sabadell

Fa un mes que l'Ajuntament d'Argentona s'ha quedat sense interventora. L'actual es troba de baixa mŔdica i la llei no permet habilitar cap altre treballador del consistori per assumir les seves funcions. L'alcaldessa, Gina Sabadell, ha detallat a RÓdio Argentona que, aquest buit, provoca que s'hagi de "paralitzar l'ajuntament" fins a trobar una soluciˇ. L'alcaldessa Ús contundent: "╔s tan greu, que afecta el dia a dia, et paralitza completament, et deixa sense marge de maniobra per a qualsevol cosa que puguem necessitar".

I Ús que sense la figura de la interventora, que Ús l'encarregada de fiscalitzar els moviments econ˛mics abans de realitzar-se, "no podem aprovar factures" i, per tant, "ara no es pot fer qualsevol tipus de despesa". Sabadell explica que ja s'ha cancelĚlat una formaciˇ prevista per al mes de novembre i que les subvencions tambÚ queden aturades. D'altra banda, afirma que "salvarem les n˛mines del personal pels pŔls".

 'Un camÝ sense sortida' per una 'llei poc realista'  El consistori es troba "en un camÝ sense sortida" per una "llei poc realista". Per substituir la interventora, una de les opcions Ús que aquesta plaša l'ocupi un 'acumulat', persones que "venen una part de la seva jornada als ajuntaments". Per˛ el nombre de persones habilitades per a oferir aquest servei "Ús insuficient per donar cobertura a tots els municipis" i, per tant, la recerca no ha tingut Ŕxit.

Una altra opciˇ Ús que un altre treballador del mateix ajuntament cobreixi aquesta baixa. Per˛ la llei nomÚs permet que ho faci un treballador de la mateixa categoria laboral i a Argentona no hi ha aquesta figura. ParalĚlelament, l'Ajuntament ha iniciat un procÚs de selecciˇ propi, per˛ "per molt que correm, mÚs d'un mes no te'l treu ning˙" i, per tant, aquest nou treballador s'incorporaria, com a molt aviat, al desembre.

L'alcaldessa assegura que han "regirat cel i terra" i que "no hi ha soluciˇ", com a mÝnim, fins a mitjan novembre, quan hi podria haver una nova borsa d'acumulats.

Entrevista a Gina Sabadell, alcaldessa d'Argentona:

Publicat el 27.10.2022