Ajuntament d'Argentona
Esquerra Republicana torna a reivindicar les seves sigles a nivell local amb l'apadrinament de la consellera Teresa Jordà
candidata erc i jorda

Mariona Pasqual és la primera alcaldable d'Argentona per a les eleccions municipals del 2023 que oficialitza la seva candidatura. Ho va fer ahir al vespre, al Saló de Pedra, davant de veïns, representants d'altres formacions polítiques i representants d'Esquerra a la comarca.

El president dels republicans al Maresme, el també argentoní Josep Pena, va obrir l'acte exposant els motius pels quals els republicans han decidit presentar-se en solitari després d'anys participant d'altres projectes compartits. "Volem aplicar un projecte desacomplexadament republicà. El context ha variat i el moviment independentista es reforça des del respecte a la seva diversitat. I també perquè ens venia gust intentar-ho. Estem aquí per guanyar", va assegurar. 

Després de Pena va prendre la paraula la candidata. Mariona Pasqual va explicar quin és el currículum que sustenta la seva vàlua i, posteriorment, va assenyalar els principals eixos que vertebraran el programa electoral d'Esquerra a Argentona: l'ecologisme, la democràcia, vila social i feminisme. Pasqual va convidar als assistents i a tota la ciutadania a participar amb propostes en la construcció del programa i va acabar el seu discurs amb un agraïment als seus avis de qui va dir que li havien transmès l'amor pel país i per la llengua.

La candidata d'Esquerra va comptar l'apadrinament de Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Jordà va qualificar a Mariona Pasqual de "dona valenta" per entomar el repte d'encapçalar la candidatura d'Esquerra en un moment, va dir, en el que és necessària la "responsabilitat" de la classe política.

Publicat el 06.10.2022