Ajuntament d'Argentona
L'Institut ha arrencat amb més alumnes que l'any passat i les escoles amb menys infants a les aules de P3
Escola

Avui ha obert les portes l'Institut d'Argentona "amb més alumnes que mai" segona la seva directora, Mercè Rubio. 770 joves cursen l'ESO i Batxillerat però també "menys professors per diverses circumstàncies". Tot i això, Rubio encara el curs amb optimisme i una "il·lusió especial", ja que podran reprendre activitats que es van aturar per la pandèmia, com ara "viatges o dinàmiques de grup". 

Les escoles van començar dilluns amb un total de 924 infants als centres d'Infantil i Primària d'Argentona. A l'Escola Les Fonts és on hi ha més alumnes aquest curs amb 336 nens i nenes. A l'Escola Argentona n'hi ha 312, al Bernat de Riudemeia 209 i a l'Escola Sant Miquel del Cros 67 infants. Totes les escoles han pogut abaixar la ràtio a P3, una de les demandes històriques, i tenen menys de vint alumnes per aula. La gratuïtat de P2, currículums nous i un batxillerat per competències són algunes altres de les novetats que presenta aquest curs, en què es vol avançar cap a una educació menys memorística i més competencial.

Un curs marcat per l'avançament del calendari

Ara ja sí, tots els joves i infants han reprès l'activitat escolar en un curs marcat per l'avançament del calendari. Hi haurà un dia més de lliure disposició i les vacances de Nadal seran més llargues per tal de compensar els mestres i professors per aquest avançament. De fet, el canvi del calendari i la manca de professorat van ser alguns dels motius pels quals, el curs passat els mestres i professors van fer diverses jornades de vaga. La directora de l'Institut, Mercè Rubio, ho manifestava a través d'una carta en el darrer Cap de Creus.

Rubio explicava que el professorat demanava una major inversió en educació, que passés del 3,6% del PIB actual al 6%. També sol·licitaven una baixada de ràtios a tots els nivells, més professorat i més recursos, estabilització dels llocs de treball dels interins, millors condicions per als mestres i professors, la retirada del nou currículum i la defensa de la immersió lingüística entre altres.

Per totes aquestes raons, aquest curs també havia de començar amb algunes jornades de vaga, però finalment, s'han desconvocat després d'un acord entre els sindicats i el Departament d'Ensenyament. La Generalitat s'ha compromès a incorporar gairebé 1.500 docents a Primària i 2.000 a Secundària a partir de gener. Aquest fet comportarà que els docents facin una hora lectiva setmanal menys.

Publicat el 07.09.2022