Ajuntament d'Argentona
  • Les germanes Ariadna i Clara Peya, el duet Tarta Relena o l'argentoní Pep Lladó són alguns dels altres noms destacats del nou cicle d'espectacles
  • Venda d'entrades i abonaments a partir del 5 d'octubre

La Sala d'Argentona ja té a punt la temporada de tardor que tindrà grans propostes teatrals i musicals, de gran potència i intensitat. Del 15 d'octubre a l'11 de desembre hi haurà tres propostes teatrals, dos concerts i un espectacle de música i dansa, així com tres espectacles pel públic familiar.

 TEATRE, AMB EL GRAN ÈXIT D'EMMA VILARASAU

Obrirà la temporada “L'Oreneta”, protagonitzada per Emma Vilasarau i Dafnis Balduz. Es tracta d'una obra molt íntima de Guillem Clua (autor de ‘Smiley’) que va ser estrenada en una quinzena de països, abans d'arribar finalment a Barcelona aquest 2022.

Dirigida per Josep Maria Mestres, ens mostra una professora de cant que rep un jove que vol millorar la seva tècnica per cantar una cançó al memorial de la seva mare. La cançó escollida, “L'Oreneta”, tindrà molts significats pels dos personatges, amb el rerefons present d'un recent atemptat islamista. Una obra amb moltes capes que ens farà riure i plorar.

La segona obra que arribarà aquesta tardor a Argentona és “M'hauríeu de pagar”, de Jordi Prat. Es tracta d'un muntatge amb tres monòlegs que versen sobre la soledat, escrita per un dels autors catalans més connectats amb la modernitat teatral europea i protagonitzada per actors de reconeguda solvència i trajectòria.

Finalment, es podrà veure “El Mar. Visions d'uns nens que no l'han vist mai”. Una creació de Xavier Bobés i Albert Conejero, que té com a punt de partida la història real d'un professor català que el 1936 promet als seus alumnes de l'escola rural de la província de Burgos que els portaria a veure el mar. Junts treballen un quadern on expliquen com s'imaginen el mar, però el professor Antoni Benaiges és afusellat aquell mes de juliol abans de poder complir la seva promesa. Una obra amb materials documentals (textos, dibuixos i fotografies) que atrapa i emociona.

 MÚSICA I DANSA, AMB LES GERMANES PEYA I PEP LLADÓ

‘Les Impuxibles’ són la fusió de les germanes Ariadna i Clara Peya, ballarina i pianista. Una companyia que fusiona llenguatges, i que té en la música i el moviment els ingredients per transmetre missatges sempre potents. A “Harakiri” ens parlen del suïcidi d'una mare, des del punt de vista del seu fill, en una obra amb voluntat de fer-nos reflexionar i tractar amb delicadesa una situació de dolor.

Ben a prop de casa Pep Lladó ens presentarà el seu nou disc “Petites certeses”. Un disc molt mediterrani i fresc, amb col·laboracions de l'univers “rumberu” com les de Sicus Carbonell o Rafalito Salazar, a través d'unes cançons que flirtegen també amb el jazz i la cançó francesa.

La darrera proposta musical serà “Tarta Relena”. Es tracta d'un duet format per Marta Torrella i Helena Ros amb una proposta musical que parteix del folklore, però que dialoga en tot moment amb la música electrònica. El seu primer treball (Ora Pro Nobis) va rebre el Premi Enderrock de la crítica al millor disc de Folk 2019, i el segon (Intercede Pro Nobis) el premi Rockedlux a millor EP Nacional del 2020. Ara ens presenten Fiat Lux, el seu primer llarga durada, i se'ns presenta com una “exploració del concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l'evocació de sentiments”.  

 PROGRAMACIÓ FAMILIAR DE QUALITAT

Un cop més la temporada de teatre música i dansa de La Sala es veu reforçada per les propostes enfocades a un públic familiar de La Xarxa. Una cita per les famílies que podran veure “Una dent sota el coixí” de la companyia Poca Cosa Teatre, la proposta de dansa “Filar” de la ballarina italiana –establerta al Maresme– Antonella D'Ascenzi, i l'aventura musical “Miranius. L'aventura d'habitar el món” de la companyia De_Paper.

 PROGRAMACIÓ TEMPORADA LA SALA 2022 (Octubre a Desembre)

  • Dissabte 15 d'octubre, 20.30 h: “L'Oreneta”
  • Dissabte 22 d'octubre, 20.30 h: “M'hauries de pagar”
  • Dissabte 29 d'octubre, 20.30 h: Concert de Pep Lladó, presentant “Petites Certeses”
  • Dissabte 5 de novembre, 20.30 h: “El Mar. Visió d'uns nens que no l'han vist mai”
  • Diumenge 20 de novembre, 19 h: “Fiat Lux” de Tarta Relena
  • Diumenge, 4 de desembre, 19 h: “Harakiri” Cia. Les Impuxibles

 PROGRAMACIÓ FAMILIAR XARXA ARGENTONA (Octubre a Desembre)

  • Diumenge 9 d'octubre, 19 h: “Una dent sola el coixí” Cia. Poca Cosa Teatre
  • Diumenge 13 de novembre, 19 h: “Filar” Cia. Antonella D'Ascenzi
  • Diumenge 11 de desembre, 19 h: “Miranius. L'aventura d'habitar el món”. Cia. De Paper

 Venda d'entrades i descomptes

Les entrades dels espectacles i els abonaments es podran adquirir a partir del dimecres 5 d'octubre a les 10h a través del web www.argentona.cat o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament d'Argentona.

En la compra d'entrades es podrà gaudir de diferents descomptes. Les entrades anticipades es vendran amb un 25% de descompte i amb la compra d'un abonament conjunt de mínim 3 espectacles s'aplicarà un 40% de descompte a cada entrada. A més, s'atorga un descompte del 15% a col·lectius determinats, com joves, majors de 65 anys, famílies nombroses, etc.

Publicat el 09.08.2022