Ajuntament d'Argentona
Els autors del cicle van passar pels micr˛fons de l'A Mig MatÝ
Carles Porta web argentona

El Centre d'Estudis Argentonins va encetar el cicle de la Tardor Literària amb la presentació de 'La Farmacèutica: 492 dies segrestada' del periodista Carles Porta. El director i presentador del programa "Crims" de Tv3, va despertar molt interès entre el públic que va omplir el Saló de Pedra. A continuació, va tenir lloc un apassionant col·loqui entre lectors i l'autor que va posar llum a la foscor. 

El cicle va continuar amb la presentació de 'La casa de foc' de la ma del seu autor, Francesc Serés. Aquesta novel·la se situa en una nit d'hivern, quan un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l'encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La casa de foc és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur.

Martí Domínguez també va participar de la Tardor Literària amb 'L'esperit del temps'. L'obra recrea la trajectòria d'un científic austríac que es posa al servei de la política nazi. Aquesta és una novel·la que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana i l'autor, en una entrevista a Ràdio Argentona alertava que "Cal estar alerta davant de les onades populistes". 

La quarta autora del cicle va ser Núria Esponellà amb 'Ànima de tramuntana'. La novel·la, mereixedora del 53è premi Prudenci Bertrana, ofereix un relat intimista en el qual l'escriptora explora diferents temàtiques tant quotidianes com punyents com són les relacions afectives o la unió entre la vida i la mort.

L'escriptora Olga Xirinacs va tancar la Tardor Literària, el 14 de novembre, amb la presentació de 'L'agonia de Severià Vargas' (Univers, 2009). El protagonista de la nova ficció d'Olga Xirinacs, és un vell mariner que fa vida d'eremita en una cova de la platja tarragonina. I Sigfrid Winnberg, un jove antropòleg i periodista de 27 anys, decideix fer-li una entrevista perquè considera que la manera de viure de Severià és un fet ben curiós des del punt de vista antropològic. 

 NOTÍCIES RELACIONADES 

Arrenca la "Tardor Literària" amb Carles Porta

'M'agradaria que fos un acte molt participatiu'

'Cal estar alerta davant de les onades populistes'

'És un homenatge a la resiliència femenina'

'En aquesta aventura hi ha la meva herència marítima'

Publicat el 12.08.2022