Ajuntament d'Argentona

El consistori aprova l'agermanament amb la localitat argentina de Bialet Massé

La propera sessió plenària ordinària se celebrarà al setembre

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu ordinari de juiol, darrer abans de la pausa habitual coincidint amb l'agost. La sessió va començar amb el record i la celebració d'un minut de silenci per les darreres víctimes de violència masclista, i la lectura del Manifest amb motiu del Dia LGTBI+, commemorat el passat 28 de juny. 

A la part incial d'informacions, el PSC va consultar el govern pel procediment d'adjudicació de l'explotació del bar de la piscina.

Tot el consistori va aprovar la modificació del pla normatiu de l'Ajuntament per la inclusió de l'ordenança d'administració electrònica. 

El PSC s'hi va abstenir i Tots per Argentona i Fran Fragoso van votar en contra de la modificació de crèdit del pressupost municipal, per valor d'una mica més de 237.000 euros. Bona part d'aquesta quantitat deriva de les despeses judicials i indemnitzacions en un litigi amb les persones treballadores que cobrien de manera externalitzada la gestió dels programes educatius de formació i inserció i que es remunta a anys enrere.El govern va comptar amb el suport de Junts per Catalunya-Argentona. 

Va tenir ampli suport el conveni amb el departament d'Interior, l'Institut de Seguretat Pu'blica de Catalunya (ISPC), el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament per seleccionar personal per a una borsa de treball de les policies locals dins el marc d'una selecció conjunta. I també l'aprovació inicial del Pla de Protecció Civil municipal.


  Agermanament amb Bialet Massé  

El plenari també va acordar l'agermanament amb la localitat argentina de Bialet Massé.  Està previst que el proper dijous a les 5 de la tarda se celebri l'acte de signatura formal de l'agermanament a través d'una sessió telemàtica. Des del govern es va respondre a alguns grups de l'oposició que s'està treballant per recuperar les relacions amb l'altre municipi agermanat d'Augbagne, a França.

En la segona part del ple es va acordar per unanimitat una moció per donar suport als actes del Correllengua, i un punt d'urgència per a la modificació del contracte de prestació del servei de neteja viària i de gestió de residus, amb l'abstenció de Junts per Catalunya. El govern va avançar en relació a aquesta qüestió que el nou servei amplia el calendari de recollida a les urbanitzacions de Les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa, amb un dia més d'envasos, i que està previst que es pugui iniciar al setembre. 

 Mocions

El plenari va acordar, després de resoldre algunes esmenes en el redactat, una moció de Junts per Catalunya per fomentar el civisme i frenar el vandalisme, i que centrava bona part de la seva demanda en la neteja i condicionament de façanes, edificis i espais afectats per pintades il·legals. 

Abans del torn de precs i preguntes, el PSC va formular diverses interpel.lacions per sol·licitar al govern informació sobre les inversions a la via pública, a la xarxa d'aigua i sobre la instal·lació dels circuits rodats per patinets i bicicletes.

I es va aprovar amb el suport de tots els grups i l'abstenció del PSC i Junts per Catalunya una Moció d'urgència per condemnar els fets de Melilla i en defensa dels drets humans 

 Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, el govern va respondre a petició del PSC que ja s'estava actuant sobre l'accés a Can Raimí per reforçar la seguretat, així com en les instal·lacions elèctriques que es trobaven malmeses. El grup socialista també es va referir al pla d'autoprotecció municipal i va sol·licitar algunes millores a la via pública. 

Des de Junts per Catalunya es va consultar pel projecte del Museu de la Pagesia a Can Barrau i va sol·licitar més previsió i planificació a l'hora d'assignar recursos per a les actuacions i inversions que s'han d'executar a finals d'any. 

Tots per Argentona, per la seva banda, van demanar informació sobre les gestions realitzades davant els problemes de subministrament d'aigua als veïns de Sant Jaume de Traià. També van preguntar per les inscripcions i matriculacions en els propers cursos d'i2 - gratuït per les famílies a partir del curs vinent - i de PFI. També en l’àmbit educatiu van demanar avançar en el projecte de 4 Ribes per ampliar-ho a la formació professional. I a la part final van reclamar la notificació per les al·legacions presentades en relació a la proposta d'enderroc de la Velcro, i més informació en relació als actes de Festa Major. 

Abans de tancar l'ordre del dia i obrir torn de paraula al públic, el regidor de Cultura, Àngel Puig, va agrair el treball del voluntariat durant la fira de ceràmica Argillà celebrada el passat cap de setmana i va valorar positivament el desenvolupament de la mostra.

Publicat el 04.07.2022