Ajuntament d'Argentona
Aquest va ser un dels anuncis que va fer el govern en la Reunió de Poble d'ahir
Reunió de poble juny 2022

L'Ajuntament d'Argentona ha decidit fer un procés participatiu per a decidir el futur de la Plaça de Vendre. Aquest és un dels anuncis que el govern va fer ahir a la reunió de poble. El regidor, Pere Móra va explicar que el projecte de la Plaça de Vendre es troba aturat perquè "les previsions del govern sobre aquest espai ja no tenen sentit". I és que preveien "dues parades de mercat i una cafeteria" per "activar comercialment" la zona, i "la iniciativa privada ja ho ha fet". Per aquesta raó, Móra va anunciar que serà la ciutadania qui decidirà què cal fer a la Plaça de Vendre a través d'un procés participatiu que s'iniciarà al setembre.

En la Reunió de Poble celebrada ahir, Pere Móra també va donar resposta a algunes de les preguntes i propostes que es van rebre en l'anterior reunió. Va explicar que la Diputació els ha posat sobre la taula un avantprojecte per allargar el carril bici per la Ronda de Llevant, on també s'inclouria aparcament, i va parlar de la participació en dos projectes diferents, el de la Plaça de Vendre, i un segon que fa referència al Pla de poda.

Per la seva banda, els regidors Quim Perejoan i Joan Maria Pascual van enumerar les inversions que es duran a terme amb el romanent de tresoreria.

  En el torn de preguntes, veïns de les Ginesteres van reclamar més atenció del govern 

Va ser en el torn obert al públic quan el govern va rebre més d'una estirada d'orelles per part de veïns de les Ginesteres. Reclamen més atenció per part de l'Ajuntament i que resolgui problemes de llarga durada, com ara l'estat de les voreres o les molèsties que ocasionen alguns arbres a la via pública. El president de les Ginesteres, Enric Gombau, va agrair la millora del transport públic, però va admetre que no és suficient. Segons Gombau, cal que el govern estigui més al cas de les necessitats de les urbanitzacions perquè els veïns se sentin part del poble.

Arran d'una petició d'un veí, el regidor Pere Móra va explicar l'estat de les obres del carrer Josep Soler. Va afirmar que es tracta d'una "obra extremadament complexa" perquè, a banda de la via del tramvia, per sota del paviment "passen la majoria d'instal·lacions que van amunt". A més, "han aparegut canalitzacions de gas que no estaven cartografiades". També cal tenir en compte que el carrer és estret i les cases molt antigues, fet que provoca que els operaris hagin "d'anar molt amb compte amb l'estabilitat de les façanes". Móra va dir que a aquestes problemàtiques també cal afegir el control arqueològic minuciós que s'està fent de les obres.
També van ser motiu de preguntes al govern els petards, els incendis forestals, els coloms i els problemes amb l'aigua.

Podeu escoltar la Reunió de Poble sencera:

Publicat el 21.06.2022