Ajuntament d'Argentona
Normes i recomanacions de seguretat que estableix l'Ajuntament d'Argentona per als propers dies

Amb motiu de les tradicionals revetlles populars, i per tal de reduir el nombre d'accidents, riscos, sorolls i molèsties que comporten aquestes activitats, s'estableixen les següents normes:

  • Es posarà en coneixement de l'Ajuntament la celebració de revetlles i festes particulars al nostre poble, per tal de tenir constància del lloc on es realitzen. Es demanarà autorització per dur a terme revetlles o festes a la via pública.
  • El volum de la música i soroll, que en cap cas podrà passar els nivells establerts al títol V de l'ordenança municipal de convivència ciutadana, s'haurà de moderar a partir de les 2 de la matinada per tal de no molestar al veïnat.
  • El llançament de focs d'artifici, coets i petards haurà d'acabar a les 12 de la nit.

Així mateix, davant la situació d'elevat risc d'incendi forestal, l'extrema sequera i les altes temperatures:

  • No s'autoritzarà l'encesa de fogueres excepte la foguera de Sant Joan que organitza l'Ajuntament d'Argentona.
  • Es recorda la prohibició d'usar material pirotècnic a menys de 500 metres de zones boscoses o camps de conreu*, a prop de línies elèctriques o telefòniques ni llocs amb aglomeracions de persones.

Atesa la realitat d'Argentona, aquesta restricció afecta a la major part del municipi.

RECOMANEM que:

  • Només llanceu petards, traques i bombetes el dia de la revetlla i que tingueu en compte que aquest soroll afecta greument a diversos col·lectius de persones sensibles, nadons i a la majoria d'animals que conviuen amb nosaltres.

Aquest ban serà vigent des del 20 fins al 30 de juny de 2022, ambdós inclosos.

Publicat el 20.06.2022