Ajuntament d'Argentona
Entrevista amb Enric Morist, coordinador de Creu Roja Catalunya
Enric Morist
Pep Valenti, president de Creu Roja Argnentona i Enric Morist coordinador de Creu Roja Catalunya als estudis de Ràdio Argentona

Des que va començar la guerra a Ucraïna, Creu Roja ha atès més de 42.200 persones. A Catalunya, l'entitat ha allotjat més de deu mil refugiats i els ha facilitat atenció jurídica, suport emocional i els ha ajudat a restablir el contacte amb les seves famílies, sempre que ha estat possible.

El coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha fet una anàlisi de la situació que viuen aquestes persones en una entrevista a l'A Mig Matí de Ràdio Argentona.  Morist ha posat especial èmfasi en la necessitat de proporcionar ajudes directes a les famílies acollidores. "En molts casos es tracta de famílies humils a qui se'ls han doblat les despeses i ningú sap quant de temps hauran de fer-hi front", explica. 

Morist també ha reivindicat la tasca de les seccions locals de Creu Roja. Considera que els acolliments en municipis com Argentona no estan mancats de dificultats, però sempre són més "directes i pròxims". 

Publicat el 15.06.2022