Ajuntament d'Argentona
L'Ajuntament il·luminarà de verd la façana de l'església per reivindicar aquesta jornada que es commemora el 15 de juny

El 15 de Juny és el Dia Mundial de presa de consciència sobre l'abús i el maltractament a les persones grans. L'Ajuntament d'Argentona va presentar aquest dilluns una declaració institucional per reividincar aquesta jornada en el ple municipal ordinari del mes de juny i va avançar que durant aquest dia s'il·luminarà de verd la façana de l'església parroquial.

L'objectiu d'aquest dia és crear una consciència social i política per combatre aquesta xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir. El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l'abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l'atenció de tota la comunitat internacional. Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran de 2002, el maltractament envers les persones grans es defineix com l'acció única o repetida, o la manca d'una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

Cada 15 de juny se celebra aquest Dia Mundial que, entre els seus objectius, es planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l'abús contra la gent gran, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió.

Publicat el 15.06.2022