Ajuntament d'Argentona
Entrevista amb Xavier Peguera, mestre de primària durant més de trenta anys

Aquest matí les escoles estaven cridades a fer dues hores de vaga, convocades per sindicats de mestres i professors. La d'avui era la vuitena convocatòria de vaga aquest curs. Entre les reivindicacions dels docents s'hi troba la situació del català a les aules. Precisament d'aquesta qüestió n'ha parlat avui l'A Mig Matí de Ràdio Argentona.

El convidat ha estat Xavier Peguera, mestre de primària a l'escola pública durant trenta-set anys, trenta-dos dels quals a les escoles d'Argentona. Peguera ha defensat que la defensa del català no es pot deixar només en mans dels mestres, cal la implicació de tots els estaments de la societat. Per altra banda, tal com defensa la comunitat educativa, Peguera apunta que l'aprenentatge de la llengua s'ha de servir d'eines que interpel·lin els joves, especialment, en la seva vessant emocional.

Xavier Peguera ja està jubilat de la docència, però manté el seu activisme, ara al capdavant del Correllengua. L'entitat està preparant la lectura del manifest d'enguany així com diverses presentacions de llibres i altres accions culturals de cara a la tardor.

Publicat el 02.06.2022