Ajuntament d'Argentona
El Maresme és la cinquena comarca catalana en renda per càpita bruta
economia

La renda familiar bruta mitjana dels habitants d'Argentona és superior a la mitjana de la comarca. A la vila se situa en 19.000 euros, mentre que al conjunt del Maresme és de 18.400 euros. Aquestes són dades de l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme que fan referència a 2019.

El Maresme és la cinquena comarca de Catalunya amb una major renda per càpita bruta. Però aquestes xifres es caracteritzen, cada vegada més, per grans contrastos i desigualtats. Alella i Cabrils encapçalen el rànquing de la renda familiar bruta, amb 27.600 euros per habitant, seguits de Cabrera, Teià i Sant Vicenç de Montalt. Aquests cinc municipis maresmencs es troben, a més, entre els deu catalans amb major renda per càpita.

Però també hi ha l'altra cara de la moneda. Tordera té una renda familiar bruta mitjana de 14.600 euros per habitant, és a dir, poc més de la meitat que Cabrils. Altres municipis que se situen a la part baixa de la llista són Pineda de Mar, Calella i Malgrat de Mar.

Pel que fa a l'evolució d'aquestes xifres, la renda familiar bruta a Argentona va augmentar un 4% del 2018 al 2019. La mitjana maresmenca també va augmentar, en concret uns 600 euros anuals. La localitat que va experimentar un creixement superior va ser Arenys de Mar amb gairebé un 18 per cent més, mentre que l’únic municipi que va registrar una davallada va ser Caldes d'Estrac, amb un 8 per cent menys.

Publicat el 24.05.2022