Ajuntament d'Argentona
La biblioteca organitza a partir de dijous les terceres Jornades d'Ornitologia
gemma bravo

Aquesta setmana tornen les Jornades d'Ornitologia a Argentona, organitzades per la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel. El dijous es presentarà a la biblioteca el projecte del segon atles d'ocells nidificants del Maresme i el dissabte es farà la tercera sortida d'iniciació a l'Ornitologia.

És la tercera edició de les jornades d'ornitologia, que van néixer abans de la pandèmia a partir d'una sortida organitzada pel Xavier Figueredo. Des de fa un any, el Maresme ha començat a recollir dades per fer un nou atles d'ocells nidificants de la comarca. Gemma Bravo, bibliotecària d'Argentona, ha passat avui per l'A Mig Matí i ha explicat en què consisteix aquest estudi "sobre les diferents espècies que crien a la comarca". És un projecte obert a la ciutadania i qualsevol persona amb un coneixement mínim d'ornitologia pot fer aportacions a l'aplicació i indicar els paràmetres dels ocells que es detecten. Se'n podran descobrir més detalls aquest dijous a la biblioteca, a les set del vespre, en una xerrada a càrrec dels coordinadors de l'Atles.

Una bona oportunitat per a veure aquests ocells serà la sortida d'iniciació a l'ornitologia, que es farà aquest dissabte a partir de les nou del matí amb en Xavier Figueredo i amics ornitòlegs. Gemma Bravo destaca que és una molt bona oportunitat per veure els ocells de prop: "Veus els ocells moure's, t'empipes perquè s'amaguen, però finalment els pots observar. És molt motivador." 

Aquest any, a més, l'il·lustrador Àlex Mascarell ha fet una làmina amb tots els ocells que es poden veure al poble que es repartirà durant la sortida. L'excursió tindrà una durada aproximada de tres hores i és gratuïta. Per a participar-hi, cal ser aquest dissabte a les nou del matí a la Plaça Nova. Es recomana, això sí, portar binocles. 

Entrevista a Gemma Bravo a l'A Mig Matí: 

Publicat el 10.05.2022