Ajuntament d'Argentona
La biblioteca organitza a partir de dijous les terceres Jornades d'Ornitologia
gemma bravo

Aquesta setmana tornen les Jornades d'Ornitologia a Argentona, organitzades per la Biblioteca Municipal Joan Fontcuberta i Gel. El dijous es presentarÓ a la biblioteca el projecte del segon atles d'ocells nidificants del Maresme i el dissabte es farÓ la tercera sortida d'iniciaciˇ a l'Ornitologia.

╔s la tercera ediciˇ de les jornades d'ornitologia, que van nÚixer abans de la pandŔmia a partir d'una sortida organitzada pel Xavier Figueredo. Des de fa un any, el Maresme ha comenšat a recollir dades per fer un nou atles d'ocells nidificants de la comarca. Gemma Bravo, bibliotecÓria d'Argentona, ha passat avui per l'A Mig MatÝ i ha explicat en quŔ consisteix aquest estudi "sobre les diferents espŔcies que crien a la comarca". ╔s un projecte obert a la ciutadania i qualsevol persona amb un coneixement mÝnim d'ornitologia pot fer aportacions a l'aplicaciˇ i indicar els parÓmetres dels ocells que es detecten. Se'n podran descobrir mÚs detalls aquest dijous a la biblioteca, a les set del vespre, en una xerrada a cÓrrec dels coordinadors de l'Atles.

Una bona oportunitat per a veure aquests ocells serÓ la sortida d'iniciaciˇ a l'ornitologia, que es farÓ aquest dissabte a partir de les nou del matÝ amb en Xavier Figueredo i amics ornit˛legs. Gemma Bravo destaca que Ús una molt bona oportunitat per veure els ocells de prop: "Veus els ocells moure's, t'empipes perquŔ s'amaguen, per˛ finalment els pots observar. ╔s molt motivador." 

Aquest any, a mÚs, l'ilĚlustrador └lex Mascarell ha fet una lÓmina amb tots els ocells que es poden veure al poble que es repartirÓ durant la sortida. L'excursiˇ tindrÓ una durada aproximada de tres hores i Ús gratu´ta. Per a participar-hi, cal ser aquest dissabte a les nou del matÝ a la Plaša Nova. Es recomana, aix˛ sÝ, portar binocles. 

Entrevista a Gemma Bravo a l'A Mig MatÝ: 

Publicat el 10.05.2022