Ajuntament d'Argentona
El termini finalitza el 2 de juny

L'Ajuntament d'Argentona ha obert el termini per presentar candidatura a Defensor/a del vilatà/ana.

Les persones candidates hauran de presentar la seva petició per escrit, acompanyada de currículum vitae i declaració responsable de no incórrer en cap dels supòstis d'incompatibilitat per exercir el càrrec.

Pot ser nomenat Defensor/a del Vilatà/Vilatana totes aquelles persones majors d'edat, que gaudeixin de la plenitud de drets civils i polítics i que tinguin la condició política de català, d'acord amb l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

QUINES SÓN LES FUNCIONS DEL DEFENSOR DEL VILATÀ?

És una institució de servei a les persones (físiques i jurídiques) que té per finalitat vetllar per la defensa i reconeixement dels drets de la ciutadania en les seves relacions amb l'Ajuntament i les empreses, organismes i concessionaris que en depenen.

Serveix com a mecanisme de garantia pel respecte als drets i el compliment de les obligacions en el marc de l'actuació administrativa.

El Defensor actua amb independència i objectivitat sota criteris de justícia i equitat; és a dir, no rep instruccions de cap autoritat i compleix llurs funcions amb total independència i autonomia -i, per tant, exclusivament segons el seu criteri-, les normes vigents i el sentit comú.

No és un càrrec polític ni un empleat municipal.

Les sol·licituds poden presentar-se de manera telemàtica o bé a l'Oficina d'Atenció Ciutadana fins al 2 de juny.

Formulari Sol·licitud

Trobareu més informació al següent enllaç:

Publicat el 05.05.2022