Ajuntament d'Argentona
En Raul Tufet ha anat fins a Cracòvia amb aliments i material pels refugiats
raul tufet

L'argentoní Raul Tufet és un dels impulsors de la primera recollida d'aliments i material per enviar a la frontera amb Ucraïna. Ara, ha tornat del seu viatge fins a Cracòvia, on ha recollit dues mares i els seus fills.

Ja són tretze les persones refugiades que han trobat acolliment a llars argentonines, i s'espera que dues famílies més arribin a finals d'aquesta setmana. Entre totes les mostres de solidaritat, una de les primeres va ser la recollida d'aliments impulsada per en Raul Tufet

A la tornada del viatge que l'ha dut fins a Polònia ens explica que només sortir de Catalunya els va aturar la gendarmeria per preguntar-los si portaven armes. Després, però, van poder pujar fins al seu destí sense més impediments. Van decidir quedar-se a Cracòvia, on han pogut deixar tots els aliments i materials recollits aquests darrers dies. Tufet va haver de tornar amb avió, ja acompanyat de dues mares ucraïneses i els seus fills, que ara s'allotgen a Lloret de Mar i Porqueres. 

Per Tufet, el viatge ha tingut un cost elevat. I és que la furgoneta amb què va viatjar es va avariar a Cracòvia i veu difícil poder-la recuperar. També diu que aquest dilluns participarà de la reunió organitzada per l'Ajuntament per continuar treballant coordinadament i veure "quina capacitat i voluntat es té per a rebre persones". 

Entrevista a Raul Tufet: 

Publicat el 16.03.2022