Ajuntament d'Argentona

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de març

Vídeo Declaració institucional Ucraïna

Vídeo Declaració institucional 8 de març Dia de les Dones

Aquest dilluns va tenir lloc al saló de plens de l'antic Ajuntament el ple ordinari corresponent al mes de març, que va arrencar amb dues declaracions institucionals per reclamar la pau i una solució al conflicte d'Ucraïna, i també per reivindicar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Una indisposició va obligar el portaveu Fran Fragoso a retirar-se de la sessió pocs minuts després del seu inici.

Després d'un petit recés, va prosperar l'aprovació de la modificació dels òrgans municipals, així com dels representants de la corporació als òrgans col·legiats i la composició de la comissió d’Ètica. També la reordenació del cartipàs municipal va motivació la revisió de l'acord relatiu al règim de dedicació dels membres de la corporació, amb l'abstenció de Tots x Argentona. 

El consistori va donar llum verda per unanimitat a l'actualització del conveni pel qual la Diputació de Barcelona dona assistència en l’àmbit de la gestió econòmica. 

Va prosperar també la sol·licitud per a la Declaració d'Argentona com a àrea de mercat d'habitatge tens, un recurs que permetrà al municipi establir topalls per contenir les rendes en els contractes de lloguer. Junts per Catalunya-Argentona s'hi va abstenir, plantejant alguns dubtes sobre la situació en què deixa a petits arrendataris o propietaris, i d'altres grups també van demanar més informació i una actualització del pla local d'habitatge.

Una altra de les qüestions va ser l'aprovació de la modificació de les bases per a la concessió de subvencions en l’àrea de Cultura i Festes, pel que fa al Premi Burriac, de recerca històrica i social, que passarà a ser una beca bianual. Junts per Catalunya va optar per l'abstenció en consultar sobre el supòsits en què es farà una adjudicació directa. 

De manera unànime també es va resoldre una resolució administrativa en relació a un projecte de promoció turística del Consell Comarcal, a cofinançar per fons europeus, que finalment no es durà a terme.

A l'apartat de mocions, Unitat i amb l'adhesió del PSC van encapçalar una moció per declarar Argentona municipi feminista. Dos regidors de Tots per Argentona i i el grup Junts per Catalunya van abstenir-se, instant que aquestes polítiques feministes tinguin efectes socials i s'impulsin més enllà del consistori. 

El plenari va acordar també una moció per reclamar l'actualització de la normativa de caça, després del greu accident que es va produir fa unes setmanes al municipi, i en què es va recordar que la Societat de Caçadors ha anunciat no dur a terme cap batuda en tot el que resta de temporada. 

Urgències

A l'apartat d'urgències es va aprovar la modificació de l'ordenança reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, per tal d'ajustar la nova regulació sobre la plusvàlua. El PSC i Junts per Catalunya van abstenir-se 

Tots els grups van votar favorablement l'aprovació inicial del reglament del Consell Municipal del Museu del Càntir. I també una moció de Junts per Catalunya-Argentona per elaborar un pla municipal d'esports, després que totes les formacions acordessin incloure un compromís per iniciar la seva elaboració abans de finalitzar el present mandat i establir un calendari de treball al Consell municipal d'Esports. 

 

Precs i preguntes

En un curt torn de precs i preguntes, Tots per Argentona va consultar pel calendari de reunions de la taula de treball sobre l'arbrat urbà i també pel funcionament de la nova pilona del carrer Bernat de Riudemeia que regularà l'accés a l'illa de vianants. 

Junts per Catalunya va consultar per la possibilitat d'ampliació del calendari de recollida de residus porta a porta al veïnat de Les Ginesteres, que contempla el nou contracte de gestió del servei.

La propera sessió ordinària del ple municipal d'Argentona està prevista que se celebri el dilluns 4 d'abril.

Publicat el 07.03.2022