Ajuntament d'Argentona
Pere Móra, president de la CAA, explica l'interès del món municipal pel sistema de gestió de l'empresa argentonina
01 - companyia aigües

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) va convidar a finals de novembre a la companyia municipal Aigües d'Argentona (CAA) a presentar una ponència durant el curs d'especialització en Gestió Pública Local que s'està duent a terme a Madrid. I és que diversos  municipis han posat els ulls en el sistema de gestió implantat per l'empresa pública d'Argentona.

Pere Móra, president de la CAA explica que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies està fent una tasca didàctica per implantar sistemes de bona gestió empresarial que ja fan servir les grans empreses i que milloren l'eficiència. En la CAA, el factor de canviha estat la instauració del quadre integral de comandament. Aquesta eina ha derivat en un exhaustiu control de la gestió financera que, al seu torn, permet realitzar inversions i millorar el servei, sense apujar el preu de l'aigua.

Un dels propers reptes que ha d'afrontar la Companyia d'Aigües per seguir millorant la seva eficiència, és la de dur a terme la substitució de les canonades de fibrociment que encara hi ha a la vila. Móra explica que la xarxa és propietat de l'Ajuntament i que ja s'ha establert un pla de millora a 15 anys.

A banda de la gestió de l'aigua, ara fa un any que la CAA es va convertir en un mitjà propi empresarial, per un acord de ple. Aquesta atribució li permet assumir altres serveis que necessita el consistori, evitant l'externalització. En aquests moments la companyia està desenvolupant les obres d'urbanització del Carrer Josep Soler.

Publicat el 02.12.2021