Ajuntament d'Argentona
Entrevista amb Pere Móra (Unitat), regidor d'Habitatge i Obra Pública
velcro

El govern d'Argentona va fer públic, ahir al matí, els detalls del projecte de remodelació de l'antiga fàbrica Velcro. La primera fase d'aquest projecte passarà per l'enderroc de la part més antiga de la nau, que deixarà pas a un aparcament de 70 places, amb entrada pel carrer Joan XXIII i sortida per Les Parres. Segons el govern, aquest aparcament compensarà les places que desapareixeran a Can Doro quan s'iniciï la construcció de la nova biblioteca. 

El projecte de la Velcro es desenvoluparà en dos fases. La primera, comportarà l'enderroc de la part més antiga de la Velcro. La segona fase preveu la construcció d'un equipament polivalent que comptarà amb un mercat, oficines municipals i espai per entitats i un aparcament soterrat.  

Ara per ara només s'ha calendaritzat la primera fase d'enderroc. És previst que es dugui a terme en el segon trimestre de l'any vinent. El cost d'aquesta fase és de mig milió d'euros, i compta amb una subvenció de més de 127.000 euros procedents del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya. L'enderroc comportarà la demolició de la nau antiga situada entre els carrers Les Parres, Joan XXIII i Ramon i Cajal. En canvi, es mantindrà la nau on hi ha el Casal de Joves, l'Escola de Ceràmica i diversos espais polivalents.

El principal grup de l'oposició, Tots per Argentona, ja ha iniciat una campanya contra l'enderroc i proposant la rehabilitació de l'edifici. Pere Móra (Unitat), regidor d'Obra Pública, es mostra sorprès per la posició de TxA. "L'únic argumentari que ens ofereix Tots per Argentona és la nostàlgia, a nivell econòmic i funcional no ens ofereixen cap avantatge.  A més, han canviat d'argumentari perquè ells ja van proposar vendre una part a Vèrtix per fer-hi habitatges, per tant, ja preveien l'enderroc", recorda. 

Móra remata l'argumentari assegurant que la Velcro es troba en un estat molt avançat de degradació i presenta patologies com el fibrociment i l'aluminosi, que eleven el cost d'una possible rehabilitació als set milions i mig d'euros. Quantitat que el govern considera inassumible. "El més adequat és enderrocar la Velcro per tenir un edifici més modern i funcional", conclou. 

Publicat el 12.11.2021