Dosrius ja compta amb un pla especial de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals. El document, elaborat per la Diputació de Barcelona, és una eina que ha de servir per establir mesures per conservar el patrimoni, recuperar-lo i millorar-lo.
El treball, coordinat pel Servei de Patrimoni Arquitectònica Local, defineix el patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Dosrius, Canyamars i Can Massuet del Far així com la resta de les urbanitzacions del municipi.
El treball cataloga un total de 213 béns arquitectònics, arqueològics i naturals. El principal bé que inclou el nou catàleg és el castell de Dosrius, situat al punt més alt del municipi, i que ja compta amb la declaració de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). També destaquen, al nucli antic de la població, l’església parroquial de Sant Iscle i Santa Victòria, la rectoria Vella, el safareig del Comú i les cases de Ca la Bonamossa, Can Net i Cal Ferrer.
Així mateix, al nucli de Canyamars hi destaca l’església parroquial de Sant Esteve i la rectoria i l'Hostal Nou entre d'altres. També s'han catalogat elements que es troben al camí del Corredor, com el conjunt del Far, format per l'església parroquial de Sant Andreu, Can Guinart i la Rectoria, Can Bosc, Ca l'Arenes i el santuari del Corredor.
Finalment destaquen el patrimoni relacionat amb l'explotació de l'aigua, com els pous de glaç; els béns arqueològics, com el dolmen de Ca l'Arenes; i els béns naturals, com l’alzina de Can Ferrerons o la xarxa fluvial del terme.