Ajuntament d'Argentona
La propera sessió ordinària serà al setembre

Aquest dilluns es va celebrar el ple corporatiu municipal de l'Ajuntament d'Argentona corresponent al mes de juliol. La sessió va arrencar amb una declaració institucional de reconeixement i agraïment als cossos de seguretat i forestals en l'incendi registrat el passat 24 de juny. 

Després de donar compte dels decrets d'alcaldia i dels acords de la junta de govern, es va resoldre el punt de tràmit sobre l'aprovació de l'acta de delimitació dels termes municipals de La Roca del Vallès i Argentona.

Va veure llum verda, amb el suport de tots els grups i l'abstenció de Junts per Catalunya-Argentona, la modificació de les ordenances fiscals corresponents al servei d'activitats de la regidoria de Serveis Socials i també en relació als preus de venda de materials i marxandatge del departament de Festes.

En l'apartat econòmic, el govern d'Unitat va comptar amb el suport del regidor Fran Fragoso i l'abstenció de la resta de formacions, en l'aprovació d'un reconeixement extrajudicial de crèdits. També es va aprovar, amb el vot favorable del plenari i l'abstenció de Tots per Argentona, a una modificació de crèdits per diversos conceptes i projectes, per valor de gairebé 337.000 euros.


I va tenir el suport majoritari del consistori l'aprovació de les bases per a l'atorgament de subvencions a empreses i nous emprenedors, dins la nova convocatòria del programa Argentona Impuls, que pretén fomentar la creació d'ocupació, l'autoocupació i l'inici d'activitat econòmica.


Mocions

En l'apartat de mocions, el plenari va aprovar una proposta per a la incorporació d'un permís recuperable de menstruació i climateri pel personal municipal que ho sol·liciti. Des del govern es va insistir en la voluntat d'exercir competències municipals que permetin avançar de manera efectiva en la igualtat de gènere i contra la discriminació entre homes i dones. 

Tots x Argentona i Junts x Catalunya-Argentona van votar-hi en contra, disconformes amb alguns aspectes i objectius de la moció, tot i compartir el fons de la qüestió.

També els grups van donar suport a una moció presentada pel PSC per a la millora dels senyals de trànsit horitzontals i per a la prevenció d'accidents. El govern va mostrar-se favorable, tot i que va recordar que ja es compta amb un pla de millora i manteniment de la senyalització viària. 

Abans de les qüestions d'urgència, el govern va respondre a una interpel·lació de Tots x Argentona relativa al canvi en la distribució del Cap de Creus.

A la part final del ple es va acordar també un canvi de responsables en diversos contractes municipals, i també l'elecció del 6 de juny i 4 d'agost com a festes locals retribuïbles i no recuperables per l'any 2022.


Precs i preguntes

La sessió va registrar un llarg torn de precs i preguntes, en què els grups de l'oposició van recuperar algunes qüestions pendents de sessions anteriors i també algunes consultes noves. 

Junts per Catalunya va demanar revisar i actualitzar la documentació en relació a la moció sobre el permís menstrual, també sobre la regulació de permisos per a la instal·lació de taules i cadires a la via pública, i sobre plans de prevenció municipals.

També el PSC va demanar informació sobre la posada en marxa del centre cívic de Les Ginesteres, que s'espera pugui obrir portes als veïns en les properes setmanes . 

Tots per Argentona va fer algunes preguntes pel que fa a espais de la via pública, també sobre la previsió de la campanya de civisme adreçada als propietaris d'animals domèstics, o la relació de llocs de treball de l'Ajuntament, així com reclamar més atenció telefònica de l'oficina de gestió tributària; i van consultar pels primers dies de funcionament de la piscina municipal. 

El govern va respondre, també a pregunta del grup, que es preveu reobrir el Casal de la gent gran del Cros a partir del setembre.

El regidor Fran Fragoso també va exposar la denúncia per problemes de sorolls per part del CAAD Maresme, sobre la senyalització de veïnats i urbanitzacions, alhora que va voler agrair la instal.lació d'un mirall per reforçar la seguretat viària.

En els darrers minuts el govern va fer una valoració de l'edició de la Fira Argillà Argentona i de la nova ubicació de la mostra, abans d'atendre algunes preguntes formulades per la ciutadania, que es van centrar en l'assumpte de la sol·licitud d'ocupació de via pública amb taules i cadires per part d'un negoci.

Publicat el 05.07.2021