Ajuntament d'Argentona
Fins demà, 47 joves de l'Institut Argentona s'examinen de la selectivitat
selectivitat

Tercer dia de selectivitat per als 47 joves de l'Institut Argentona que s'examinen a les aules de l'Institut Miquel Biada de Mataró. Són la generació que s'ha hagut de sobreposar al fet que una pandèmia impactés directament sobre una de les etapes formatives més dures i estressants.

El confinament es va decretar quan aquests joves tot just es trobaven al segon trimestre de primer de batxillerat. Des de llavors han hagut de superar una autèntica cursa d'obstacles. La coordinadora de batxillerat de l'Institut Argentona, Lourdes Gispert, explica que el centre es va espavilar ràpidament a oferir classes en línia. Així i tot, reconeix que l'assoliment educatiu no és el mateix. L'excepcionalitat ha continuat aquest curs en què també s'han hagut de fer classes en línia i assegurar, a contrarellotge, que s'impartia tot el temari que s'inclou a les proves PAU. “Estan ben preparats, esperem que la sort els acompanyi”, afirma Gispert.

La xifra de 47 alumnes presentats entra dins la mitjana que presenta cada any el centre, ara esperen mantenir també el 100% d'aprovats dels últims cursos. “La dificultat dels exàmens és la que ens esperàvem, però és cert que aquest any és diferent”, comenta Gispert. Les proves PAU s'acabaran demà amb els exàmens de les assignatures de modalitat pendents, amb cap examen obligatori. Les notes es faran públiques després de Sant Joan, el divendres 25 de juny. A partir d'aquí els joves sabran a quins graus universitaris poden optar.

Abans el veredicte, aquest mateix divendres el centre els ha preparat una celebració de comiat. Seguint les normes del Procicat, a la festa només hi podran anar els joves, sense les famílies. Així i tot, les ganes de celebrar un final d'etapa es mantenen intactes.

Publicat el 10.06.2021