Ajuntament d'Argentona

Foto: AgŔncia Reauters

Tots per Argentona, amb l'adhesiˇ d'Unitat, portarÓ al ple de dilluns, la mociˇ promoguda per l'Associaciˇ de Municipis per la IndependŔncia (AMI), de suport al cantant i poeta Pablo HasÚl.  El raper va ser empresonat ara fa  dies, acusat d'apologia del terrorisme i de cal˙mnies i inj˙ries a la Corona i a les institucions de l'Estat, arran de la lletra d'una canšˇ i de 62 missatges a la xarxa social Twitter entre 2014 i 2016. Segons la mociˇ de l'AMI, la detenciˇ de HasÚl “evidencia el clima de regressiˇ democrÓtica a l'Estat Espanyol”.

El text, que es portarÓ a discussiˇ dilluns al ple d'Argentona, denuncia “les sentŔncies polÝtiques dels tribunals espanyols que posen en dubte les garanties de tot el sistema judicial i la separaciˇ de poders que ha de ser un dels pilars de tota democrÓcia”. TambÚ pretÚn promoure una modificaciˇ del Codi Penal on es despenalitzin aquest tipus de delictes i on es protegeixi la llibertat d'expressiˇ en lloc de sancionar-la.

Argentona ja va viure mostres de rebuig a la detenciˇ de HasÚl. El mateix dia en quŔ es van produir els fets, la Plaša Nova va acollir una cinquantena de persones que van reclamar la llibertat del raper lleidatÓ i el dret a la llibertat d'expressiˇ.

El ple ordinari de marš tindrÓ lloc dilluns, 1 de marš

Publicat el 25.02.2021