Ajuntament d'Argentona
El ple de gener va aprovar, per unanimitat, una mociķ presentada per Junts per Catalunya
Festa del Cāntir d'Argentona

Argentona solˇlicitarā a la Generalitat que la Festa del Cāntir sigui reconeguda com a Festa Tradicional d'Interčs Nacional. Al ple de gener, tots els grups van donar suport a la mociķ presentada per Junts per Catalunya i on s'argumenta que la festivitat compleix tots els requisits necessaris per a ser distingida. Es tracta, per exemple, de tenir una trajectōria mínima de 25 anys ininterromputs, disposar d'uns elements propis i singulars, d'un espai referencial de celebraciķ o esdevenir un referent identitari d'abast nacional, entre altres. El portaveu i cap de llista de Junts per Catalunya, Bernat Calvo, ha assegurat a Rādio Argentona que aquest seria un reconeixement simbōlic, perō que és una manera de "protegir legalment" i "blindar" la Festa del Cāntir. A més, reconeix que també aportaria beneficis turístics, pel ressō mediātic que pot comportar aquesta distinciķ, i beneficis econōmics, ja que facilitaria l'atorgament de subvencions.

La solˇlicitud i la documentaciķ es presentaran al Centre Promotor de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya i es notificarā al Departament de Cultura. Aquest últim decidirā si s'atorga aquesta distinciķ a la Festa del Cāntir.

L'Ajuntament també solˇlicita millorar el finanįament de l'Hospital de Matarķ

Al ple de gener, el PSC també va presentar una mociķ aprovada per unanimitat per solˇlicitar a la Generalitat de Catalunya un millor finanįament per a l'Hospital de Matarķ i, en general, als serveis que ofereix el Consorci Sanitari del Maresme. La mociķ deixa palesa la "deficičncia estructural" de l'Hospital i la precarietat laboral dels professionals, demana cončixer el calendari d'ampliaciķ de l'hospital de referčncia per la vila i accelerar les millores de l'espai i del personal. El redactat també destaca "l'esforį i el compromís" del personal sanitari tot i les deficičncies i les retallades.

Publicat el 28.01.2021