Ajuntament d'Argentona
TindrÓ capacitat per a uns 70 vehicles. Les obres d'enderroc de l'edifici i construcciˇ de l'aparcament es duran a terme l'any vinent

L'Ajuntament d'Argentona impulsarÓ al 2021 l'enderroc de l'antiga fÓbrica Velcro i la construcciˇ d'un aparcament de vehicles.

El projecte, que presenta un pressupost que ronda el mig miliˇ d'euros, compta amb una subvenciˇ de mÚs de 127.000 euros procedents d'una subvenciˇ del Pla ┌nic d'Obres i Serveis (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya.

En una primera fase es demolirÓ l'edifici industrial situat entre mitgeres als carrers Les Parres, Joan XXIII, Ramon i Cajal i Enric Granados, i que es va construir a principis de la dŔcada dels 60 del segle passat. TambÚ estÓ previst enderrocar la construcciˇ on es troba la rÓdio municipal, que es traslladarÓ a un nou emplašament. SÝ que es mantindrÓ la nau on s'hi ubica el Casal de Joves, que Ús mÚs recent i es troba en millor estat de conservaciˇ.

En qualsevol cas, aquests treballs es realitzaran amb molta cura per tal de no malmetre les edificacions ve´nes ni cap construcciˇ que no siguin les estrictament previstes.

L'edifici, que ocupa un solar de 2.465 metres quadrats, acull des de fa anys alguns serveis municipals, com el Casal de Joves i RÓdio Argentona, a mÚs de diverses dependŔncies per a entitats i per a la realitzaciˇ d'activitats, tot i que ha anat progressivament minvant el seu ˙s i ocupaciˇ. L'enderroc permetrÓ, a mÚs, la retirada de fibrociment i d'altres residus i materials d'aquesta construcciˇ que estaven patint un important procÚs de degradaciˇ.

DesprÚs de l'enderroc caldrÓ realitzar-hi diversos treballs d'urbanitzaciˇ a nivell de carrer, aixÝ com de l'espai que deixarÓ l'edifici enderrocat, per tal de dotar-lo de serveis de recollida d'aigŘes pluvials, ilĚluminaciˇ, paviments i la senyalitzaciˇ necessÓria per a destinar-lo a un aparcament de vehicles.

Aparcament

El nou aparcament per a cotxes i motos, amb capacitat per a unes 70 places aproximadament, depenent de com es concreti finalment el projecte, tindrÓ entrada pel carrer Joan XXIII i sortida pel carrer Les Parres.

SerÓ un espai exterior, que pretÚn donar una resposta a la mobilitat i el problema de l'aparcament al centre. TambÚ en previsiˇ davant la futura construcciˇ de la nova biblioteca municipal a Can Doro, que impedirÓ temporalment l'estacionament en aquesta zona.

L'aparcament comptarÓ tambÚ amb punts de cÓrrega per a vehicles elŔctrics i places especials per a usuaris amb mobilitat redu´da. La durada de les obres s'estima en uns sis mesos.

El nou Pla UrbanÝstic Municipal d'Argentona preveu que aquest espai esedevingui un mercat en el futur, i l'aparcament de vehicles es soterraria.

Publicat el 02.09.2020