Ajuntament d'Argentona
Són les obres que centraran la XXa edició de la Tardor Literària
tardor literària

Un any més, el Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel, organitza la Tardor Literària. Enguany arribarà a la vintena edició i se celebrarà els dijous del mes d'octubre. Com ja és habitual, al llarg de l'estiu el CE Argentonins fa públics els llibres que centraran la Tardor Literària perquè aprofitem aquests mesos per endinsar-nos en la lectura.

La primera sessió del cicle literari se centrarà en la novel·la "Canto jo i la muntanya balla" d'Irene Solà. Localitzada entre Camprodon i Prats de Molló, Solà ens trasllada als segles de lluita per la supervivència, persecucions i fanatisme però, alhora, ens mostra un terreny fèrtil, un lloc per començar de nou.

La segona sessió girarà al voltant de "Vistes de prop i de lluny", del Maresmenc Enric Satuè. Es tracta d'observacions sobre la marxa de records, anècdotes i experiències de curta i llarga distància que ajuden a dibuixar la personalitat de l'autor.

El 15 d'octubre serà el torn de "L'Esperit del temps", una novel·la de Martí Domínguez que reflexiona sobre les foscors més inquietants de la naturalesa humana.

L'última tertúlia literària estarà dedicada a "Ca la Wenling", una novel·la de Gemma Ruiz Palà que explica la història d'una xinesa que va decidir canviar de país per educar els seus fills en una nova realitat. Parla de l'educació, la feina però també de la injustícia i el racisme.

La Tardor Literària tindrà lloc els dijous del mes d'octubre a les 19.30 h a la Biblioteca Joan Fontcuberta i Gel i finalitzarà el 31 d'octubre amb les Lectures a la Terrassa de la Rectoria.

Publicat el 24.08.2020