Ajuntament d'Argentona
S'ha convocat una concentració de rebuig per aquest dilluns 2 de març a les 8 de la tarda davant l'Ajuntament d'Argentona
comunicat Ajuntament

L'Ajuntament d'Argentona condemna enèrgicament i expressa el seu més rotund rebuig a les agressions sexuals que la setmana passada van patir dues veïnes del municipi.

El presumpte autor dels fets va ser detingut aquest dissabte, després d'una operació conjunta de la Policia Local i el cos de Mossos d'Esquadra, i gràcies a la col•laboració ciutadana.

L'Ajuntament d'Argentona va activar la setmana passada el protocol d'actuació contra les violències masclistes. Per tal de denunciar aquesta i d'altres formes de violència contra les dones i per mostrar tot el seu suport i escalf a les persones agredides, les seves famílies i el seu entorn més proper, l'Ajuntament d'Argentona i els col•lectius feministes del municipi fan una crida a tota la ciutadana a participar a la concentració de rebuig convocada per aquest dilluns 2 de març a les 8 de la tarda davant l'Ajuntament.

Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones. És un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania.

Les violències masclistes són un greu problema social i representen una vulneració dels drets humans i un impediment perquè les dones puguin assolir la plena ciutadania, l'autonomia i la llibertat. Els comportaments  masclistes comporten conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones, en què les violències representen l'expressió més greu i devastadora d'aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de les dones.

Les violències masclistes impliquen tant violència sexual quan es produeix un acte sexual no consentit, inclosa l'exhibició, l'observació i la imposició, a través de la violència, la intimidació, o la manipulació emocional  com violència física quan s'utilitza la força; psicològica quan hi amenaces, humiliació, vexacions, exigència d'obediència, coerció verbal, insults, aïllament o qualsevol limitació de la seva llibertat i  violència econòmica - privació intencionada i no justificada de recursos per al benestar físic o psicològic d'una dona i, si escau, de llurs filles o fills, i la limitació en la disposició dels recursos propis o compartits en l'àmbit familiar o de parella -.  És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista.

Publicat el 02.03.2020