Ajuntament d'Argentona
L'escultura, obra de l'arquitecte AgÓpit BorrÓs, s'inaugurarÓ el dissabte 27 d'octubre al migdia a la plaša del Memorial DemocrÓtic

El proper dissabte 27 d'octubre a les 12 del migdia, l'Ajuntament d'Argentona i la Comissió de la Memòria Històrica inauguraran el Monument al Memorial Democràtic, obra de l'arquitecte Agàpit Borràs, i que vol homenatjar les víctimes de la guerra civil i les persones represaliades de la postguerra.

La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament, s'enceta amb el treball de recerca realitzat per la historiadora Margarida Colomer "Morts a Argentona, durant la Guerra Civil i la Postguerra". L'escultura s'instal·larà a la plaça del Memorial Democràtic, que es troba al costat de l'escola Les Fonts.

El dia de la inauguració, a la tarda i al Saló de Pedra, també es durà a terme el Nomenament com a fill adoptiu d'Argentona, a títol pòstum, de Tàrio Rubio, persona molt implicada i compromesa políticament i socialment amb Argentona. Aquest reconeixement es va aprovar en una sessió plenària l'any 2017 però l'acte es va haver d'ajornar pel delicat estat de salut de Rubio.

5a Setmana de la Memòria Històrica

Amb aquests actes institucionals es clou la programació de la 5a Setmana de la Memòria Històrica que s'encetarà el dimecres 24 d'octubre precisament amb una conferència de Margarida Colomer i la presentació de l'escultura del Memorial Democràtic per part d'Agàpit Borràs.

El divendres 26, a les 20:30 hores, La Sala d'Argentona acollirà l'espectacle Peiró42, que recorda la figura de l'anarcosindicalista i cooperativista Joan Peiró, afusellat l'any 1942. DOCUMENTS RELACIONATS
Publicat el 18.10.2018