Ajuntament d'Argentona
Ajuntament d'Argentona / Serveis / Igualtat, Feminismes i LGTBI / Protocol per l'abordatge de les agressions sexistes
Instrument per aconseguir que les dones i les persones LGTBI  puguin gaudir d'unes festes i d'una vida lliure de violčncies.

Des del 2016 l'Ajuntament d'Argentona treballa  per exercir coresponsabilitat vers les conductes i comportaments sexistes. Les primeres accions conjuntes, és van iniciar amb l'entitat Garrinada, amb l'objectiu de  generar espais  segurs i missatges de tolerància zero envers els  comportaments sexistes als espais festius.

llibret portada

Durant el 2017  és van consensuar llenguatges i  línies d'actuació, treballant de forma preventiva amb l'alumnat de l'INS amb tallers “El sexisme també surt de festa” per identificar i combatre comportaments i actituds masclistes. Finalment, al juliol es va aprovar el Protocol que va comptar amb la col·laboració i participació de les entitats (Garrinada, Truges Rebels, Càritas, Creu Roja), a més de diversos establiments, àrea de Salut, Cossos de Seguretat, tècnics municipals i representants polítics. El grup de  joves feministes (Truges Rebels) van  enregistrar les falques per llençar-les entre concerts, amb missatges de rebuig a determinats comportaments i actituds masclistes. Així mateix eren les responsables del  Punt de suport Lila creat a la zona de Garrinada,  oferint una zona tranquil.la i  segura on poder seure i rebre el suport necessari en cas d'agressió. 

MATERIALS DE COMUNICACIÓ     

Creació i edició de diversos materialscomunicatius  i de sensibilització 

INTERVENCIONS A L'ESPAI PÚBLIC

PLA DE COMUNICACIÓ  

Materials de captació i sensilibització (Gràfics i audiovisuals)

Canals personalitzats (falques, campanya xarxes socials, tallers, etc) Canals Massius ( Cap de creus, Programa de Festes, altres eines Instagram, Facebook,etc.)

Sessions formatives especialitzades