Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 06.09.2011
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Argentona celebrarà el Correllengua del 24 de setembre al 2 d'octubre
L'Associació Amics de la Poesia i el col•lectiu de joves Garrinada, amb el suport de l'Ajuntament d'Argentona, presenten el programa d'activitats previstes pel Correllengua 2011, que té enguany com a tema central L'edició en llengua catalana: de l’àmbit local al global.

El correllengua és una iniciativa de sensibilització cultural que es celebra anualment als Països Catalans destinada a la defensa de la llengua catalana. La campanya al municipi s'iniciarà el 24 de setembre i es prolongarà fins el 2 d'octubre. 

Programa d'actes Correllengua 2011 Argentona:

El dissabte 24 de setembre a les 7 de la tarda tindrà lloc la inauguració de l'exposició “Realitat i vitalitat de la llengua catalana”. La Federació d'Organitzacions per la llengua catalana ens presenta amb 17 plafons la situació de la llengua catalana. En el transcurs de l'acte hi haurà una Taula rodona amb Joan Pannon, Jordi Solé i Joan Maluquer, editors del Maresme. El mateix dissabte a partir de les 9 a la Plaça Nova, Sopar del Correllengua i ball, organitzat pel col·lectiu de joves argentonins. En cas de pluja, l'acte es traslladaria al poliesportiu vell.

El dilluns 26 de setembre, a 8 dels vespre, el Saló de Pedra acollirà la presentació del llibre Independència o mort de la llengua catalana, del sociolingüista Jordi Solé Camardons. També es comptarà amb la presència de Patrícia Gabancho, que ha escrit el pròleg del llibre.

Pel que fa al dimecres 28, a 2/4 de 8 del vespre, al Saló de Pedra, conferència que versarà sobre la Viquipèdia en català i com es pot participar-hi a nivell local. La xerrada anirà a càrrec d'un voluntari de la viquipèdia, professor de la Universitat Politècnica de Barcelona.

El dijous 29 o divendres 30, a les 8 del vespre, també al Saló de Pedra, hi haurà la presentació de la campanya +Vilaweb que el conegut diari digital ha endegat aquest setembre per tal d'ampliar la xarxa de col·laboradors.

El diumenge 2 d'octubre, a les 12 del migdia, al Saló de Pedra, serà l'escenari d'un acte d'homenatge a l'Esteve Albert i Corp. Taula rodona amb especialistes de la vida i l'obra del personatge: Agustí Barrera (historiador), Joan Pannon (Editor), Jaume Lladó ( col·laborador i amic de l'Esteve Albert). L'acte inclourà la lectura de fragments del llibre que l'Esteve Albert vadedicar a Argentona: “Argentona i els argentonins, conceptes bàsics de l'escola de saber viure bé”. També es presentarà l'Associació d'Amics d'Esteve Albert.

El correllengua 2011 inclou també un concurs literari adreçat als infants i al públic en general seguint l'estil del poema: “Tirallonga de monosíl·labs” del poeta Joan Oliver, conegut amb el pseudònim Pere Quart en el 25è aniversari de la seva mort. Els premis es donaran a conèixer durant el Sopar del Correllengua i abans del ball, organitzat pel col·lectiu de joves argentonins el dissabte 24 de setembre. Les bases del concurs es faran públiques en el programa del Correllengua-2011 i en els mitjans de comunicació locals.

També durant la setmana del 26 al 30, en horari escolar els alumnes de les escoles i de l'Institut podran visitar l'exposició concertant l'horari tal com se'ls oferirà per carta.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800