Notícies
Publicat el 16.11.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Julio César Ortega inaugura 'Bitumen. Geometria casual' al Museu del Càntir
L'artista centra la seva mirada a un innovador material com el bitumen o l'asfalt
Exposició Bitumen. Geometria natural de Julio César Ortega

El Museu del Càntir inaugura, aquest divendres, l'exposició pictòrica 'Bitumen. Geometria Casual', a càrrec de Julio César Ortega. L'artista ha estructurat una exposició que estarà "composta per cinc peces pictòriques, un mural que està fet amb terracota i 5 peces més escultòriques que denomino també geometria casual a partir del treball de l'escultura geomètrica, però de manera constructiva", explica en una entrevista a Ràdio Argentona.

Ortega afegeix que "la matèria és fonamental en la meva pintura perquè sempre he pensat que li dona el cos a l'àmbit pictòric. I el bitumen neix a partir d'observar la geometria que em trobava pel carrer, amb l'asfalt". Per l'artista totes les peces són importants, però destaca especialment la que es pot veure en el cartell promocional de l'exposició perquè "interpel·la directament a una altra peça... que parteix de les dues dimensions d'una pintura a les tres dimensions d'una escultura i es relacionen a través de la forma, l'estructura i el color". 

L'exposició s'inaugura divendres 17 de novembre (19h) i es podrà visitar fins al 7 de gener de 2024. Recupera l'entrevista sencera a l'artista Julio Cesar Ortega al programa TikTak de Ràdio Argentona.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800