Propostes
Publicat el 22.05.2023
Marga Miret. Arqueològical
 • Dates: 
  Del 27 de maig al 25 de juny
 • Horari: 
  Dimarts a divendres de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h / Dissabtes d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h / Diumenges i festius d'11 h a 14 h
 • Lloc: 
  Museu del Càntir
 • Organitza:
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Preu: 
  gratuït
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • Tresor de perles i corall

  Marga Miret ens presenta la seva darrera obra pictòrica, on els atuells ceràmics de la vida quotidiana prenen protagonisme.

  El meu procés creatiu comença mirant l'interior, les meves experiències i els meus paisatges. Sovint les pintures i els dibuixos estan units pels records de la infantesa, viatges, estius, hiverns, olors, sabors i de la importància d'un lloc. Els llocs i les formes esdevenen un llenguatge simbòlic i poètic per expressar estats i vivències.

  Són obres encara figuratives, amb un peu a l'abstracció, on el color i les taques construeixen el tema. També m'interessa la subtilesa plàstica de la textura, la línia i la cal·ligrafia com a eina de llenguatge plàstic per sobre del tema. Cada dibuix incorpora paraules escrites i integrades a la composició. Paraules que m'agraden com sonen o com s'escriuen. Les emocions, les sensacions, els sentiments i el meu món interior són la  font d'inspiració de la meva obra pictòrica.

  En aquesta exposició presento una sèrie titulada «Arqueològical», en ella he pres com a referència la creació artística del passat, les formes creades amb les mans, objectes de ceràmica de la vida quotidiana, que pertanyien a persones que les utilitzaven en el seu dia a dia i que ara es troben a les vitrines dels museus del món. El món de les coses enterrades a la sorra o als fons del mar com tresors esperant a ser descoberts.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800