Notícies
Publicat el 15.11.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Jordi Alsina: 'El context històric ha modificat les pràctiques associatives argentonines'
L'historiador argentoní, guanyador de la Beca Burriac, desenvoluparà una investigació referent a "L'associacionisme a Argentona (1940-2000)"
Jordi Alsina

El jurat de la Beca Burriac anunciava el 3 de novembre passat que el projecte guanyador era "L'associacionisme a Argentona (1940-2000)", de l'antropòleg i historiador argentoní, Jordi Alsina. En una entrevista a l'A MIG MATÍ, Alsina ha subratllat que el context històric modifica les pràctiques associatives, en aquest cas d'Argentona, i per això ha delimitat clarament el període que comprèn la recerca. En aquest sentit, iniciarà el projecte amb una breu introducció del que va significar la Segona República i posarà el punt final de la investigació en un fenomen associatiu que encara és vigent i que ha involucrat diverses generacions argentonines, La Garrinada.  

Llicenciat en Història i Antropologia Social i Cultural, Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura, Jordi Alsina té ara un any per dur a terme aquesta investigació. De fet, la reformulada Beca Burriac vol promoure l'estudi i la recerca històrica i cultural d'Argentona. La beca, impulsada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Argentona, està dotada amb 4.000 €.

Entrevista amb l'antropòleg i historiador argentoní, Jordi Alsina:

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800