Notícies
Publicat el 27.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
La Cia d'Aigües detecta un frau massiu
Una quinzena de veïns van manipular els comptadors al mateix temps el cap de setmana de l'11 i 12 de juny
comptadors d'aigua

El cap de setmana de L'11 i el 12 de juny es va produir una situació de frau col·lectiu i simultani en el subministrament d'aigua. Segons la Companyia d'Aigües d'Argentona, la ràpida detecció i resposta, per part dels operaris, va evitar avaries i haver d'aturar el subministrament. Toni Peralta, gerent de la companyia, ha explicat a Ràdio Argentona que l'alarma la va fer saltar “un consum concentrat i massificat que no permetia que els dipòsits es recuperessin". De fet, el volum de l'aigua que es consumia va estar a punt d'obligar a la interrupció del servei. 

Peralta no ha volgut fer públic quina va ser la zona en la qual es va produir la incidència "per no estigmatitzar-la". Considera que la situació la van generar un grup d'abonats "que no es van comportar correctament, però la resta no en tenen cap culpa".  El gerent també aventura que, "a causa de l'onada de calor, suposo que van decidir que era un bon moment per omplir les piscines”.

Un cop detectat el consum inusual, operaris de la companyia van ocupar-se, durant tot el diumenge 12 de juny, a treballar per trobar l'origen de la incidència. Els treballadors van fer una “batuda d'urgència” comprovant i verificant els comptadors de la zona i van detectar un total de 15 comptadors manipulats. El gerent de la companyia creu que el nombre de comptadors manipulats havia de ser superior, donat que veïns de la zona van alertar altres usuaris de la inspecció d'urgència que estava fent a la companyia.

Una xarxa que pateix manca d'inversió

Aquest incident s'ha produït precisament un any en què la xarxa està rebent moltes crítiques per part d'usuaris per les deficiències del servei. Des de la companyia es respon que s'estan intentant resoldre, tot assenyalant que "la xarxa pateix d'anys de manca d'inversió". Tanmateix, segons Toni Peralta, la situació viscuda el cap de setmana del 12 de juny perjudica “tremendament” l'estat de la xarxa. Peralta recorda que “Aigües d'Argentona és una empresa pública, propietat de tots els vilatans, si la gent fa mal ús de les canonades, no només les fa malbé, sinó que a més, absorbeix el temps dels operaris que s'han d'ocupar de perseguir el frau, en lloc de fer tasques de manteniment".

Pel que fa als infractors identificats, la Companyia d'Aigües d'Argentona presentarà demanda contra els titulars del servei.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800