Ajuntament d'Argentona
Només l'ha secundat el 20% del professorat de l'Institut mentre que els mestres de les escoles no s'hi han adherit
Escola Bernat de Riudemeia

Els mestres de les escoles d'Argentona no han participat en la vaga d'educació i tots han fet classe amb normalitat. Només han faltat alguns alumnes. L'únic seguiment d'aquesta jornada de vaga a la vila ha estat a l'Institut d'Argentona on un 20% del professorat sí que s'ha sumat a aquesta jornada reivindicativa. Aquest fet ha afectat l'organització de les dues primeres hores, però la situació s'ha normalitzat al llarg del matí.

Aquest poc seguiment de la vaga ha estat la tònica en molts municipis. De fet, la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura, ja augurava un seguiment baix pel cansament dels docents i la proximitat del final de curs. Tot i això, encara hi ha dues convocatòries més previstes per al mes de juny: la primera és una aturada parcial el 2 de juny i la segona una vaga de tota la jornada el 9 de juny. Els sindicats, però, no descarten una vaga indefinida a partir del 13 de juny.

La jornada de vaga per pressionar el Departament d'Educació per les seves polítiques, coincideix amb l'enviament al conseller Josep Gonzàlez-Cambray d'una carta signada per més de 300 directors i directores de centres, entre els quals es troben els de l'Escola Bernat de Riudemeia i l'Institut d'Argentona, en què li comuniquen el seu esgotament. En la carta es queixen que els ha augmentat molt la càrrega burocràtica a conseqüència dels canvis curriculars per al curs vinent, i també la complicació afegida de començar abans i amb jornada intensiva. Les direccions avisen que hauran d'assumir la gestió de les activitats de tarda als centres educatius.

Publicat el 25.05.2022